Els diputats tornen a la feina

Avui s'ha constituït el Parlament de la IX legislatura que compta amb els mateixos 5 diputats del Ripollès que l'anterior, 3 per Girona i 2 per Barcelona

Arnau Urgell
16 de desembre del 2010
Núria de Gispert en el moment de ser escollida presidenta.
Núria de Gispert en el moment de ser escollida presidenta. | Adrià Costa
Núria de Gispert en el moment de ser escollida presidenta. Foto: Adrià Costa

Els diputats han tornat a la feina aquest dijous. Malgrat que en molts casos han trepitjat per primera vegada la cambra catalana en el cas dels d'origen ripollès tant sols serà una rentrée . I és que el resultats de les eleccions del 28-N suposen que repeteixin tant els tres representants de la comarca –Eudald Casadesús, Esteve Pujol i Pere Vigo, que es presenten per la demarcació de Girona- com els casos de Joan Puigcercós i Irene Rigau que malgrat la seva vinculació amb la comarca ho fan per Barcelona.

Entre els representants del Ripollès el més veterà és el convergent Eudald Casadesús. És parlamentari des de l'any 1992 –càrrec que fins al 2003 va combinar en diverses etapes amb els de regidor, alcalde i president del Consell Comarcal-. Ara bé, caldrà veure si realment exerceix de diputat en el que seria la seva sisena legislatura o desenvolupa algun càrrec en el Govern tal i com assenyalava fa pocs dies el president comarcal de CDC, Xavier Cima .

Pels socialistes Esteve Pujol iniciarà dijous la seva tercera legislatura –tot i que la primera no la va començar d'entrada- debutant a l'oposició. En el cas del republicà Pere Vigo serà la seva quarta legislatura tot i que en les dues darreres oficialment s'ha presentat pel Gironès. Tal i com fa Esteve Pujol –a banda de diputat és alcalde de Camprodon- durant una legislatura va combinar el càrrec amb el de batlle de Ribes.

Entre els diputats “barcelonins” el ripollès Joan Puigcercós serà al Parlament per quarta legislatura –dues per la demarcació de Girona i dues per Barcelona-. Per la seva banda, la ribetana serà a la cambra catalana per tercera vegada. El seu nom sona com a possible consellera d'Educació després que entre 1999 i 2003 ho fos de Benestar i Família.

En tot cas, la composició del nou Govern no se sabrà fins la setmana vinent quan Artur Mas -molt probablement en segona votació- l'investeixin com a 129è president de la Generalitat. De moment, el Parlament, té una dona com a presidenta -Núria de Gispert- per primera vegada.