L'Ajuntament de Ripoll «indignat» amb la Sindicatura

El consistori ripollès ja enviar el compte el passat 29 d'octubre. La Sindicatura de Comptes l'havia posat al paquet dels ajuntaments que no han complert juntament amb Pardines i Camprodon

Redacció
02 de desembre del 2010
"Estem indignats". Amb aquestes paraules ha definit Teresa Jordà la sensació que tenen a l'Ajuntament de Ripoll després que la Sindicatura de Comptes els hagi posat a la llista de municipis que encara no han enviat el compte del 2009. En el cas ripollès aquest tràmit es va fer el 29 d'octubre -dins del límit- i, posteriorment, des de la Sindicatura van tenir problemes per obrir l'arxiu referent a SOMARSA (l'empresa municipal d'aigües).

"Es veu que era un problema de formats" explica Teresa Jordà. Tot i resoldre aquesta qüestió tècnica, la Sindicatura de Comptes ha inclòs el consistori ripollès entre aquells que no han fet els deures i a qui amenaça de no rebre subvencions l'any 2011.

Camprodon hi treballa

A banda de Ripoll, la Sindicatura de Comptes ha assenyalat els ajuntaments de Camprodon i Pardines, així com la Mancomunitat de la Vall de Camprodon entre un paquet de 521 ens locals que no haurien presentat el compte de 2009. Es dóna la circumstància que el 2011, per primera vegada, aquests municipis es podrien quedar sense subvencions.

Esteve Pujol, alcalde de Camprodon, atribueix no haver complert amb la Sindicatura a les dificultats de casar un gran nombre de tasques amb una estructura administrativa petita. “Seria bo que instàncies com aquesta oferissin serveis per ajudar als municipis mitjans i petits en un context com l'actual” rebla. Tot i això ha explicat que hi estan treballant i que esperen entregar-ho properament.