Arxiven la la causa contra els dos acusats d'encobrir la mort de Conxita Huerta

L'advocada i exjutgessa de Ripoll va ser assassinada per la seva parella el març de 2007

Redacció
02 de desembre del 2010
La fiscalia ha decidit arxivar la causa contra dos homes acusats d'encobrir l'assassinat de l'advocada i exjutgessa de Ripoll Conxita Huertasegons publica El Punt. L'autor del crim va ser el company sentimental de la víctima, Ferran Domingo, que es va penjar el mateix dia en el seu garatge de Campdevànol.

Tanmateix, la fiscalia va continuar el procés contra dos home que el jutjat va imputar inicialment per un delicte d'encobriment. Es tractava d'un ciutadà búlgar, company de la feina de l'assassí, que no va avisar la policia en trobar el cos de la víctima en anar a buscar a Domingo. L'altre imputat era l'encarregat de Madrid de l'empresa en el qual treballaven ambdós i que tampoc va avisar la policia quan el ciutadà búlgar va explicar-li el cas.

El fiscal argumenta per arxivar el cas, segons El Punt, que l'actitud dels dos homes no reunia els requisits de l'acció d'encobriment tipificada en l'article 451 del Codi Penal, perquè no van afavorir l'autor ni tampoc van contribuir a amagar proves ni van ajudar l'assasí a evadir-se de l'acció de la justícia.