Ripoll, a punt de fer les paus amb els seus rius

Abans del mes de febrer es connectaran a la xarxa de sanejament els darrers set punts que abocaven a la llera del Ter o al Freser

Redacció
02 de desembre del 2010
Àngel Ferrer mirant el Ter
Àngel Ferrer mirant el Ter | Arnau Urgell
Àngel Ferrer, satisfet de resoldre la situació dels abocaments al Ter i al Freser. Foto: Arnau Urgell

Ripoll està a punt de saldar un deute amb els seus rius. El proper mes de febrer finalitzaran els treballs per connectar a la xarxa de sanejament els darrers set punts que abocaven aigües residuals a la llera del Ter o del Freser. D'aquesta manera, es completarà una tasca que es va iniciar el 2005 a causa d'un requeriment de l'ACA i que comportava eliminar fins a 30 abocaments.

El regidor i responsable de SOMARSA, Eudald Casas, va explicar que al llarg d'aquest quinquenni s'ha invertit més de mig milió d'euros. “És una qüestió poc vistosa però molt necessària” va afirmar Casas que va agrair especialment la tasca del regidor de Medi Ambient, Àngel Ferrer.

En aquesta darrera fase s'hi invertiran 100.000 euros dels quals un 60% provenen del PUOSC –inicialment destinats a l'annex del nou pavelló i posteriorment a una actuació al Barri Vell-. En aquesta ocasió es connectaran als col·lectors set punts en zones com la d'Agafallops, l'institut o l'aiguabarreig del Ter i el Freser. “Tots són d'origen residencial i, en general, provenen d'un nombre molt limitat de llars” assenyala Àngel Ferrer.