Puigcercós posa el seu càrrec a disposició del consell nacional d'ERC

El gest s'interpreta com un moviment per buscar la ratificació

Nació Digital
30 de novembre del 2010
Joan Puigcercós
Joan Puigcercós | ACN
Joan Puigcercós l'endemà de les eleccions. Foto: ACN

"Després de compartir, ahir, amb els companys i companyes de l’executiva nacional l’anàlisi de la situació, i després d’una sèrie de consultes amb representants territorials del partit, vull anunciar-vos la meva decisió de posar el meu càrrec de president d’Esquerra a disposició del consell nacional, màxim òrgan del partit entre congressos, que se celebrarà el proper 18 de desembre". Així expressava el ripollès Joan Puigcercós, el primer gest que molts quadres del partit li reclamaven.

El president del partit independentista, ha publicat un apunt al seu bloc titulat "A disposar" on entona un cert "mea culpa" pels resultats electorals. El cop d'efecte de Puigcercós s'interpreta com una petició de ratificació per part del màxim òrgan del partit entre congressos després de la debacle electoral de diumenge. De moment, però, ja hi hagut la primera petició de dimissió. Es tracta de Carles Bonet, portaveu dels republicans al Senat i considerat pròxim al defenestrat Carod-Rovira.

Pocs minuts després de l'anunci de Puigcercós, el també republicà Ernest Benach -president en funcions del Parlament- anunciava que deixava la política activa.