«Crec que en les coalicions però no es pot estar al govern i a l'oposició al mateix temps»

Núria López valora els resultats i el futur del PSC pensant en les municipals

Arnau Urgell
30 de novembre del 2010
Núria López votant diumenge passat.
Núria López votant diumenge passat. | Isaac Muntadas
Núria López votant diumenge passat. Foto: Isaac Muntadas

Dos dies després del 28-N, com valora els resultats?


Els resultats no han respost a les expectatives. S'ha produït una derrota clara del PSC i cal reconèixer i felicitar la victòria de CiU. Al Ripollès el comportament electoral va seguir el del conjunt de Catalunya.

Hem patit diversos elements. Per una banda, governar tant a Catalunya com a l'Estat espanyol mentre patíem una de les pitjors crisis de la història. A banda, cal tenir en compte l'efecte de la sentència del Tribunal Constitucional. Ara cal admetre el missatge de l'electorat que demana un lideratge diferent.

Un lideratge diferent de persones o de missatge?

Crec que ambdues coses. Tant a nivell del candidat com de la menra que hem transmès allò que volíem explicar. La campanya en negatiu –“Ni de dretes ni independentista”- no funciona.



En aquestes eleccions al Ripollès han sortit tocats tant el PSC com ERC. Això posa en qüestió, sobretot a mig termini, la fórmula de govern bipartida o tripartida que ha governat els darrers anys en institucions claus de la comarca?



No. Jo crec que en les coalicions com a forma vàlida de govern. Ara bé, el que no es pot fer és estar al govern i al mateix temps a l'oposició com han fet alguns partits.



Què ha de fer el PSC per recompondre's abans de les municipals?



No tinc la fórmula. De moment cal treballar internament per tal d'afrontar les municipsl amb garanties. Som un partit municipalista que sempre hem construït el país des de baix. Ara bé, cal tenir en compte que es juguen en un altre camp que les del Parlament.



Optimisme pensant en el maig?

Nosaltres continuarem fent molta feina a l'Ajuntament de Campdevànol. Ara bé, amb l'agrupació del PSC de Campdevànol encara no hem parlat de res, tampoc de qui encapçalarà la llista.