La nevada deixa fins a 20 centímetres però amb una cota cada vegada més alta

A les cotes baixes la neu s'ha transformat en pluja a primera hora. Esl principals problemes s'han concentrat a la C-38 i a la collada de Toses

Redacció
30 de novembre del 2010
Carrers de Molló plens de neu.
Carrers de Molló plens de neu. | Pep Coma
Carrers de Molló plens de neu. Foto: Pep Coma

Paradoxes de la vida. L'endemà de la victòria blaugrana per 5 a 0 contra el Madrid, la comarca s'ha llevat ben blanca. Una broma meteorològica de mal gust per tots els aficionats "merenges".

Tal i com es preveia al llarg de la nit les precipitacions febles han estat en forma de neu a qualsevol cota de la comarca. Això ha deixat 2-3 centímetres a les cotes més baixes com Ripoll però 20 cm a Molló, 25 a Setcases, 15 a Camprodon i 10 a Ribes de Freser entre altres registres. Mentre al llarg del matí ha continuat nevant a cotes mitjanes -des del migdia ho ha deixat parar- a punts com Ripoll la neu s'ha transformat en pluja des de primera hora.

La primera nevada general de la temporada, el darrer dia de novembre, no ha suposat grans incidències. Un dels punts més crítics ha estat la C-38 entre Camprodon i Molló. De fet, fins al migdia ha estat impracticable i això ha obligat a tancar l'Ajuntament de Molló ja que el personal no hi ha pogut arribar. També calien cadenes a la collada de Toses.

Petits problemes al transport escolar

El transport escolar ha funcionat pràcticament amb normalitat al llarg del matí. Tot i així hi hagut petites afectacions. No s'ha pogut accedir als nuclis de Beget i Rocabruna, mentre que el bus tampoc ha pogut recollir els alumnes de Setcases perquè els Mossos d'Esquadra no han deixat accedir-hi.

A la Vall de Ribes, no s'han pogut transportar els alumnes de Dòrria, Toses i Nevà cap a Planoles, on l'escola ha tancat. Tampoc s'han pogut traslladar els alumnes de secundària de Planoles cap a l'institut de Ribes. Finalment, a Bruguera tampoc hi ha hagut transport escolar perquè els pares així ho han decidit. Ara Ribes i Camprodon estan pendents de l'evolució de la nevada per decidir si s'avança o no algun servei de transport.


Vídeo de la nevada a Ripoll. PauMèdia1

El Monestir de Camprodon ben blanc. Foto: Daniel Rodríguez

La nevada a Vallfogona Foto: Maria Carme Freixa

Un racó de Ripoll ben emblanquinat. Foto: Arnau Urgell