El Ripollès «friki»

La CORI d'Ariel Santamaria i Carmen de Mairena aconsegueix el 4% de vots a Campelles i el 3% a Planoles

Redacció
29 de novembre del 2010
L'anàlisi detallat de les dades electorals dóna elements, encara que no significatius, curiosos. Per exemple la incidència de la llista “friki” de la Coordinadora Reusenca Independent (CORI) que a Barcelona encapçalava Ariel Santamaria -el regidor “Elvis” de Reus- i la famosa Carmen de Mairena.

A la comarca només ha obtingut 18 vots, el que suposa un 0,13% dels sufragis i la quinzena posició. Tanmateix han quedat concentrades bàsicament en dues poblacions: a Planoles -cinc vots i un 3%- i a Campelles amb tres vots i un 4,2% (cinquena força per davant d'Iniciativa).

Escons i vots en blanc

Entre les forces no convencionals destaca Escons en blanc –la llista que propugnava deixar buits els escons que assolissin- amb l'1% dels vots en poblacions importants com Ripoll, Sant Joan de les Abadesses i Ribes de Freser. També va assolir l'1% a Molló i al 2% a les Llosses. De fet, al conjunt de la comarca va obtenir 91 vots i un 0,66% per darrera dels grups amb representació parlamentària així com la PxC, Reagrupament i Ciutadans.

Però el que és significatiu és el nombre de vots en blanc (443) que suposen un 3,2% dels sufragis emesos i que van superar tots els partits que es van quedar sense representació parlamentària a Girona.