Teresa Jordà: «No m'ha passat pel cap si els resultats afecten el pacte de govern»

L'alcaldessa de Ripoll considera que la dinàmica nacional no té res a veure amb la municipal

Arnau Urgell
29 de novembre del 2010
Teresa Jordà repeteix per quarta vegada al capdavant d'ERC Ripoll.
Teresa Jordà repeteix per quarta vegada al capdavant d'ERC Ripoll. | Arnau Urgell
Teresa Jordà, el dia que va anunciar que optaria a la reelecció. Foto: Arnau Urgell

L'endemà del 28-N, com valora els resultats?

Els resultats són abassegadors. La gent ha volgut clarament un canvi radical pel desgast del tripartit i la crisi. Val a dir que no ens ha ajudat la fragmentació de l'independentisme ni els problemes interns. Això s'ha notat a tot arreu ja que CiU ha aconseguit la victòria en les 41 comarques. Al Ripollès els resultats han estat dolents però tant de bo els haguéssim aconseguit a nivell nacional ja que encara seríem tercera força.

En aquestes eleccions al Ripollès han sortit tocats tant el PSC com ERC. Això posa en qüestió, sobretot a mig termini, la fórmula de govern bipartida o tripartida que ha governat els darrers anys en institucions claus de la comarca?

D'entrada no ho sé. Les dinàmiques són absolutament diferents entre el què succeïx al Parlament i als municipis. En tot cas, a mi és una qüestió que no m'ha passat pel cap. A Ripoll tenim un pacte amb el PSC programàtic i no ideològic.

Què ha de fer Esquerra per recompondre's abans de les municipals?

A la comarca som els que som i hem de seguir treballant com fins ara. La decisió de l'executiva nacional –revisar l'estratègia però mantenir la direcció, que em sembla encertada- no ens afectarà de cap manera. No crec que les coses s'hagin fet malament però caldrà una reflexió ja que el toc d'atenció ha estat brutal.

Optimisme pensant en el maig?

Sí. Ens avala la gestió del govern i el projecte de poble que hem tirat endavant. Tanmateix, avui no és un bon dia i les properes setmanes seran dures.