Casadesús: «El tripartit ha quedat pulveritzat i això es notarà als municipis»

Considera que el tripartit com a forma de govern ha mort i això pot tenir conseqüències de cara a les municipals 2011

Arnau Urgell
29 de novembre del 2010
Eudald Casadesús votant aquest diumenge.
Eudald Casadesús votant aquest diumenge. | CiU
Eudald Casadesús votant aquest diumenge. Foto: CiU

L'endemà del 28-N, com valora els resultats?

Els resultats són evidentment molt bons tant al Ripollès com a nivell comarcal. CiU portava anys treballant amb rigor i trepitjant molt territori. El fet de tocar de peus a terra s'ha sabut transmetre i s'ha notat a les urnes. Per altra banda, és evident que el govern els darrers anys no ho ha fet gens bé i així s'ha mostrat aquest diumenge.

De fet CiU al Ripollès ha aconseguit els dos objectius: revalidar la victòria als 19 municipis i recuperar el 50% de vots...

Sí. Aquí vam intentar fer, com sempre, una campanya de proximitat. Com et deia l'altre dia tant important és un ciutadà de Toses o de Pardines com un de Sant Joan, Ripoll o Campdevànol. Per això vam fer el Tour 19 –la gira electoral per tots els municipis de la comarca- que ha tingut resultat.

A la comarca ERC i PSC han perdut molts vots per separat que no pas el que CiU ha guanyat. Com ho explica?

Nosaltres hem millorat però ens hem mantingut en unes dades habituals històricament. En canvi hi ha molt votant del PSC i d'ERC que se sent desmotivat i que ha optat per no anar a votar o fer-ho per altres formacions. A banda dels que han optat per CiU destaca el fet dels votants republicans que han anat a les noves formacions independentistes (Solidaritat i Reagrupament) i els del PSC que han passat al PP i a Plataforma per Catalunya.

Amb aquests resultats, i a mig any de les municipals, veu factible recuperar les alcaldies de Ripoll i Campdevànol?

Jo crec que és possible especialment a Ripoll ja que el bipartit ERC-PSC va sumar de molt poc. Estic esperonat ja que ara hi ha un moviment de fons a favor de CiU i tinc la percepció que potser no caldran majories absolutes. El tripartit ha quedat pulvaritzat i això tindrà conseqüències als ajuntaments. La gent n'està tipa de tripartits i els socialistes han de ser conscients que aquesta aposta els està duent al desastre.

Per cert, què farà Eudald Casadesús els propers quatre anys. Aspira a alguna responsabilitat al Govern?

És molt d'hora per dir-ho. L'Artur Mas sap que em té a la seva completa disposició. Tant sigui al Govern, com a diputat o al partit. També hem de ser conscients que la nova situació obligarà a canvis interns i jo seré allà per ajudar-.