«Majoria absoluta» de CiU en 15 dels 19 municipis

El segon lloc, més repartit que mai: PSC (9), ERC (7) i SI, PP i Reagrupament (1)

Redacció
29 de novembre del 2010
CiU ha arrasat
CiU ha arrasat | Arnau Urgell
CiU ha arrasat al Ripollès. Foto: Arnau Urgell

CiU no només ha aconseguit la victòria a tots els municipis sinó que en 15 dels 19 ha obtingut “majoria absoluta” superant la barrera del 50%. Destaca el 70% de vots a Setcases i el 67% de Queralbs. En quatre municipis més (Campelles, Llanars, Toses i Vilallonga) els nacionalistes han tingut més del 60% de sufragis.

En tres municipis governats pel PSC -Camprodon, Sant Joan i Campdevànol- CiU es queda entre el 45 i el 50% així com a Planoles. Destaca que a Ripoll Convergència ha obtingut el 50,2% quan queden poc més de mig any per les eleccions municipals.

El segon lloc, més repartit que mai

El PSC ha tingut una gran davallada a nivell comarcal passant d'un 20 a un 13%. Tot i això, l'enfonsament d'Esquerra ha suposat que aconseguís la segona posició en nou municipis (fa quatre anys ho va ser en cinc en solitari i a Toses coincidint amb ERC). Això sí, només a Camprodon i Sant Joan els socialistes superen la barrera del 15% i en cap municipi arriben al 20.

La caiguda d'ERC ha suposat passar de 13 medalles de plata a només set municipis entre els quals Ribes de Freser. A Vallfogona és l'únic municipi on aconsegueixen un bon resultat assolint un 28% de vots mentre que a Pardines es queden amb el 20%. També destaca el segon lloc de Solidaritat a Campelles, de Reagrupament a Toses i del Partit Popular a Vilallonga de Ter.