La participació repunta a l'alça

Arnau Urgell
28 de novembre del 2010
Votants
Votants | Arnau Urgell
Votants a l'escola Vedruna de Ripoll. Foto: Arnau Urgell

Tot i que l'abstenció es preveia com la gran amenaça de la jornada electoral, la participació tot sembla indicar que serà superior a la de quatre anys ençà. En aquest sentit a les sis de la tarda se situa al Ripollès en un 54,3%, dos punts i una dècima més que el 2006 (una tendència que a nivell nacional es repeteix amb un diferencial positiu de tres punts). Caldrà veure quin és el comportament dels electors en les dues darreres hores ja de negra nit i amb els termòmetres a la baixa. Curiosament, al migdia, la xifra era tres dècimes inferior a la de les eleccions precedents.

Des de les nou del matí s'ha iniciat la jornada electoral per escollir els 135 diputats -17 per Girona- del novè Parlament de Catalunya. Al Ripollès s'han constituït les 41 mesoes previstes i no hi ha constància d'incidents.

Candidats matiners i altres que no tant

La majoria de candidats han votat al llarg del matí. El més matiner, Esteve Pujol (PSC), més endavant ha estat el torn d'Eudald Casadesús (CiU) i Teresa Jordà (ERC). Al llarg del matí també han votat Núria López (PSC), Carme Freixa (ERC), Irene Rigau (CiU), Eva Martínez (ICV) i els candidats de Reagrupament Xavier Sala Moret i Guillem Casòliva. El candidat del PP, Ricard Morer, ha estat un dels darrers en fer-ho.

Un dels primer votants a les eleccions a Ripoll. Foto: Arnau Urgell