Joan Laporta sacseja la campanya més freda

El líder de Solidaritat reuneix 180 persones al Comtal de Ripoll i reparteix estopa a tort i a dret

Arnau Urgell
20 de novembre del 2010
Joan Laporta en ple discurs al Comtal de Ripoll.
Joan Laporta en ple discurs al Comtal de Ripoll. | Arnau Urgell
Joan Laporta en ple discurs al Comtal de Ripoll. Foto: Arnau Urgell

Si la campanya al Ripollès es preveia de baixa intensitat, el fred dels darrers dies encara ha contribuït a més a la relaxació general. Queda lluny el “pim pam pum” de la cursa electoral a nivell nacional fins que aquest migdia ha aterrat Joan Laporta al bressol de Catalunya. El presidenciable de Solidaritat Catalana per la Indepenència –l'únic que passarà per la comarca durant els dies de campanya oficial- ha trencat amb la monotonia dominant. Tot i no poder omplir el Comtal –ha reunit més de 180 persones, l'acte més multitudinari fins ara- ha tingut temps de repartir a tot i a dret. Ni CiU ni ERC per una banda, ni el PSC ni el PP s'han quedat sense les crítiques de l'expresident blaugrana.

La presència de Joan Laporta ha aixecat expectació. Tot i que el dia no acompanyava gens –al migdia el termòmetre no passava dels 6 graus- la presència de gent al voltant del Comtal mostrava que s'hi celebrava quelcom fora del normal. L'aparició per primera vegada a la comarca del candidat de Solidaritat ha reunit convençuts, curiosos, barcelonistes i uns quants “espies” –en el bon sentit de la paraula- d'altres partits.

A l'hora de la veritat Laporta no ha defraudat als que volien “guerra”. I és que a part de repetir (fins a la sacietat) que amb la independència Catalunya podria sortir de la “pitjor crisi de la seva història” no ha deixat ha ningú sense el seu “regalet”.

Pel candidat CiU i ERC pequen de “milhomes”. “Bramen i ploren molt per continuar vivint del victimisme però a l'hora de la veritat res de res” ha asseverat.  “No podem renovar la confiança amb uns polítics que han demostrat la seva incompetència, que ens han dut al ridícul amb l'Estatut i que estan relacionats amb presumptes casos de corrupció. Si ho fem ens convertiríem en uns babaus” ha afegit. Tampoc ha faltat referència al lema del PSC. “Garantia de progrés? Haurien de dir garantia de res!” provocant les rialles de l'auditori. I pel PP el pal li ha caigut pel videojoc en què Sánchez-Camacho “disparava” contra immigrants i independentistes. “Són coses inadmissibles com que Corbacho digui que la independència no serà pacífica”. “Al contrari, serà pacífica, democràtica i compta amb la legitimitat internacional” ha conclòs abans de cantar els Segadors juntament amb el públic assistent.