1 de 10

Nova injecció per restaurar la coberta de Sant Julià de Vallfogona de Ripollès

L'Incasòl inicia una nova fase dels treballs amb un pressupost de 50.000 euros

per Redacció, 20 de novembre de 2010 a les 12:11 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 20 de novembre de 2010 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Façana de l'església de Sant Julià de Vallfogona. Foto: Arnau Urgell

L'Institut Català del Sòl (Incasòl) ha iniciat les obres d'urgència per restaurar la coberta de l'església de Sant Julià, a Vallfogona del Ripollès. Les actuacions s'inscriuen en el protocol de col·laboració d'aplicació de l'1% cultural signat pels departaments de Cultura i de Política Territorial i Obres Públiques i suposen una inversió de 50.000 euros per l'església vallfogonina.


L'objectiu global del projecte -que complementa altres fases a càrrec de la Diputació de Girona- és la recuperació de l'església de Sant Julià, però l'Incasòl ha iniciat les obres d'urgència per rehabilitar una part de la coberta de la part posterior de l'església, l'última crugia i la zona de l'absis.

La falta de coberta fa que aquests recintes puguin quedar plens de neu i en provoqui el col·lapse. Per aquest motiu, s'ha previst sanejar i reparar les voltes existents i els murs que subjecten la coberta. Es crearan suports per a les bigues de fusta i es col·locarà l'estructura bàsica de la coberta.

E


l projecte està promogut per l'Ajuntament de Vallfogona del Ripollès, la Direcció General d'Arquitectura i Paisatge, la Direcció General del Patrimoni Cultural i l'Institut Català del Sòl, dins del programa de l'1% Cultural. Les obres d'urgència tenen un pressupost de prop de 50.000 euros, finançades al 50% per l'Ajuntament i l'Incasòl, i finalitzaran a mitjan mes de desembre.L'església de Sant Julià està inclosa al catàleg del patrimoni arquitectònic del municipi. L'edifici té dues parts ben diferenciades, la part davantera romànica, del segle X, i la part posterior barroca, del segle XVIII, que inclou l'absis i les naus laterals.

 

Participació