Iniciativa vol que el parc natural de les capçaleres sigui una realitat en quatre anys

Per Joan Boada el tren és la prioritat i considera que el túnel de Toses no s'ha de fer

Redacció
18 de novembre del 2010
Joan Boada vol que el Parc natural de les capçaleres sigui una realitat.
Joan Boada vol que el Parc natural de les capçaleres sigui una realitat. | Arnau Urgell
Joan Boada vol que el Parc natural de les capçaleres sigui una realitat. Foto: Arnau Urgell

ICV vol que al final de la propera legislatura el Parc natural de les capçaleres del Ter i el Freser sigui una realitat. Així ho ha explicat el cap de llista dels ecosocialistes per Girona, Joan Boada, en la seva visita de campanya a Ripoll.

Boada considera que el futur parc serviria al mateix temps com a element de protecció territorial i de generació de riquesa. “Permetria desestacionalitzar l'oferta turística” ha afirmat.  Pel candidat d'Iniciativa l'exemple d'aquest cercle virtuós el trobem ben aprop, al Parc natural de la zona volcànica de la Garrotxa. Considera, a més, que hi ha “prou consens territorial” tal i com va demostrar el pla de participació de la muntanya de Sant Miquel que va tirar endavant el Departament d'Interior.

Variant de Ribes sí, túnel de Toses no

Joan Boada ha aprofitat la seva estada a Ripoll per remarcar que el tren és la prioritat de la seva formació. “Cal augmentar les freqüències i treballar cap a la seva internacionalització” ha afirmat el candidat ecosocialista.

Entre les infraestructures viàries ha volgut diferenciar entre la variant de Ribes i el túnel de Toses. En el primer cas ha afirmat que és necessària una “petita carretera” que tregui el trànsit del centre de la vila ribetana. En canvi, considera la nova connexió amb la Cerdanya com a “no prioritària”. Per Boada “no suposaria cap benefici pel Ripollès crear una línia de connexió entre l'àrea metropolitana i la Cerdanya” i que a part trinxaria la part baixa de la vall.