Esquerra és presenta com un partit «valent» a l'hora de denunciar casos de corrupció

Tant a nivell nacional, amb el cas Palau, com al Ripollès amb l'exalcalde de Planoles

Redacció
18 de novembre del 2010
Pere Bosch a Sant Joan
Pere Bosch a Sant Joan | ERC
Pere Bosch a Sant Joan. Foto: ERC 

Un dels eixos de campanya d'Esquerra ha estat la denúncia del cas Palau i les seves presumptes connexions amb el finançament irregular de CDC. En aquest sentit els republicans –tal i com va afirmar Sergi Albrich, portaveu de la secció local de Sant Joan- es presenten com un partit “valent” a l'hora de destapar les trames de corrupció. Per Albrich ho són a tant a nivell nacional amb el cas Palau com al Ripollès amb l'exemple de les irregularitats de Planoles, Josep Fernàndez.

Esquerra va organitzar aquest dimecres un acte de campanya a Sant Joan amb la presència de Pere Bosch, exalcalde de Banyoles, diputat en la darrera legislatura i número 3 de la llista per Girona. Bosch, a més, va formar part de la comissió d'investigació del cas Palau, motiu pel qual en àmbits polítics se l'ha conegut com “l'Inspector Gadget”.

El candidat republicà va voler diferenciar els casos Palau amb el Pretòria considerant que, malgrat la seva inportància, no s'ha detectat indicis de finançament irregular de cap partit. Bosch va destacar la complexitat de la presumpta trama, especialment de l'entrada de diners de Ferrovial al Palau, en categoria de patrocinadors, i com d'aquí presumptament derivaven a la Fundació Ramon Trias Fargas o a empreses de mailing, entre altres, que tenien com a únic client CiU.