Ripoll fa un «acte de justícia» amb Tomàs Raguer

Li dedica la sala d'actes en la preestrena del nou Museu Etnogràfic que s'inaugurarà oficialment el març de 2011

per Redacció, 15 de novembre de 2010 a les 07:50 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 15 de novembre de 2010 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Vestíbul del nou Museu de Ripoll. Foto: Arnau Urgell

El nou Museu Etnogràfic de Ripoll ha viscut aquest diumenge la seva preestrena o “inauguració oficiosa” en paraules de l'alcaldessa Teresa Jordà. L'acte dominical ha servit per dues coses. La primera, permetre que els més curiosos “traguessin el cap” i veiessin el gran treball realitzat a la planta baixa de can Budallers. La segona, fer un “acte de justícia” amb Tomàs Raguer dedicant-li la sala d'actes.


La nova sala Tomàs Raguer ja es farà servir al llarg de les properes setmanes per acollir actes. A partir del 26 o 27 de març –data en la qual es farà la inauguració- serà on es podrà veure l'audiovisual introductori abans d'iniciar la visita.

Tomàs Raguer (1861-1946) és un dels “prohoms de Ripoll” que va combinar la seva faceta de farmacèutic amb la d'arxiver, historiador i folklorista. L'any 1928 va encapçalar la iniciativa per fundar el Museu Etnogràfic de Ripoll que va estar obert fins al 2000 a les golfes de l'església de Sant Pere. Deu anys més tard és a punt de reobrir-se a can Budallers.


L'alcaldessa també ha explicat que l'equipament tindrà sales dedicades a altres “homenots” de la població com Serra i Pagès, Agustí Casals o Eudald Graells. El nou Museu Etnogràfic suposa una inversió global de més de 5 milions d'euros dels quals el consistori només n'ha aportat 80.000. Hores d'ara s'està enllestint la instal·lació del projecte museogràfic a les plantes superiors.

Galeria de fotos

Preestrena novembre 2010 (Arnau Urgell)

Visita d'obres maig 2010 (Arnau Urgell)

Visita d'obres abril 2009 amb el conseller Tresserras (Adrià Costa)
 


Coberta de l'entrada principal del Museu de Ripoll. Foto: Arnau Urgell

 

Participació