Nadal prioritza la variant de Ribes després que la C-17 «sigui una realitat»

Els socialistes innoven amb èxit notable amb un “míting llampec” a la Lira de Ripoll

Arnau Urgell
13 de novembre del 2010
Joaquim Nadal en ple \"míting llampec\" a la Lira.
Joaquim Nadal en ple \"míting llampec\" a la Lira. | Arnau Urgell
Joaquim Nadal en ple "míting llampec". Foto: Arnau Urgell

En temps de desafecció política, crisi econòmica –també pels partits- i un cert cansament respecte a les campanyes electorals, el PSC s'ha tret de la màniga el format dels "mítings llampec" a l'estil de les velles àgores gregues. Ho ha fet amb bastant èxit amb Montilla al cinturó roig barceloní i aquest dissabte ho ha reproduït amb bona nota a la Lira de Ripoll.

Pel cap baix unes 130 persones –entre seguidors habituals i passavolants- s'han aturat a escoltar Nadal mentre feia el seu discurs sota el ferro de la plaça Coberta. Una xifra gens menyspreable en una campanya que al Ripollès es basa en la proximitat i amb l'aparició limitada dels caps de llista gironins.

Nadal ha assenyalat que la principal prioritat en matèria d'infraestructures ha de ser la variant de Ribes com a aperitiu de la collada de Toses després que la C-17 “sigui una realitat”. En aquest sentit no s'ha estat d'enviar un encàrrec a CiU –sense citar-los- per haver-los tillat de “mentiders” durant quatre anys dient que l'obra no avançava.

De fet, el candidat socialista ha començat el “míting llampec” dient que no parlaria dels rivals. A l'hora de la veritat però, a banda de criticar la postura dels convergents amb la C-17, també ha lamentat que prioritzin el Corredor Mediterrani per sobre del túnel de Toses, ha afirmat que els altres partits no tenen programa per Girona i ha dit que algunes de les formacions “enganyen” ja que un dia diuen una cosa i l'endemà en fan una altra.

Nadal ha recordat que a “més de programa tenen fets” i ha posat com a exemple les inversions a Comforsa, Núria, la compra del polígon de Llaudet i el Pla de dinamització comarcal.

Nadal esmorza amb Esquerra

Joaquim Nadal demostra, en cadascuna de les visites que fa a la comarca, la seva habilitat per trencar programes i protocols. “És indomable” reconeixia un dirigent del partit a la comarca. De fet, aquest matí ha protagonitzat una de les seves habituals anècdotes anant a esmorzar amb la plana major d'ERC de Ripoll.

Després d'esmorzar amb Teresa Jordà -amb qui manté una bona sintonia a prova de bomba- i companyia s'ha dirigit xano xano cap a la Lira. En el camí s'ha trobat amb el nuvi del Casament a Pagès de fa dos anys en el qual Nadal va fer de padrí. El candidat ha admès que no l'hauria reconegut un fet ben comprensible veient el canvi d'indumentària. Com sempre, geni i figura.