La Setmana de la Ciència, preestrena del nou Museu

Diumenge es dedicarà la sala d'actes a Tomàs Raguer, fundador de l'equipament ripollès

Redacció
10 de novembre del 2010
El Museu de Ripoll viurà diumenge la seva preestrena.
El Museu de Ripoll viurà diumenge la seva preestrena. | Arnau Urgell
El Museu de Ripoll viurà diumenge la seva preestrena. Foto: Arnau Urgell

Tot i que el nou Museu de Ripoll no veurà la llum fins a inicis de 2011 aquest diumenge viurà una jornada de preestrena. El futur equipament cultural acollirà tots els actes de la Setmana de la Ciència 2010 i s'aprofitarà per dedicar la sala d'actes al folklorista i fundador del museu, Tomàs Raguer.

Mentre s'enllesteix el projecte museogràfic de les plantes superiors, la planta baixa ja està a punt per les primeres activitats culturals. El diumenge 15 de novembre s'hi celebrarà l'acte central de la Setmana de la Ciència que tindrà continuïtat fins el dia 21.

L'alcaldessa Teresa Jordà presidirà l'acte de dedicació de la sala a Tomàs Raguer (1861-1946). Un dels “homenots” de Ripoll que va combinar la seva faceta de farmacèutic amb la d'arxiver, historiador i folklorista. L'any 1928 va encapçalar la iniciativa per fundar el Museu Etnogràfic de Ripoll que va estar obert fins al 2000 a la capella de la Congregació. Deu anys més tard és a punt de reobrir-se a can Budallers.

Més enllà del record per Raguer l'acte central serà la conferència sobre biodiversitat a càrrec del ribetà Josep Vigo, catedràtic emèrit de Botànica de la Universitat de Barcelona. També es presentarà el primer número de la revista Lacerta, la publicació del CEINR, i es farà una visita guiada a l'exposició temporal Biodiversitat = Identitat: conèixer, aprendre,estimar comissariada per Beatriu Tenas, biòloga del CEINR.