Un circ exhibeix animals a Sant Joan de les Abadesses tot i un acord de ple contrari

L'alcalde Ramon Roqué se sent enganyat per la companyia que els havia assegurat que no n'hi hauria

Redacció
09 de novembre del 2010
El cap de setmana passat un circ francès es va instal·lar a Sant Joan de les Abadesses. La companyia circense va realitzar un espectacle en el qual hi van aparèixer tres animals –dues serps i una cabra- tot i un acord de ple del 2004 que s'hi mostrava contrari.

L'alcalde de Sant Joan, Ramon Roqué, ha explicat a ElRipollès.info que la companyia en dirigir-se a l'Ajuntament va sol·licitar un permís “per una actuació de pallassos”. Tanmateix, en la vela instal·lada a la plaça de Catalunya, al barri de la Coromina del Bac, hi van aparèixer fins a tres animals. “Ens havien dit que en cap cas hi hauria bèsties tot i que ells en portaven” afegeix Roqué. De fet, altres animals, com una llama i un dromedari, no van participar de l'espectacle.

Roqué reconeix que en aquesta ocasió “han anat amb massa bona fe” i que si un altre circ  vol instal·lar-se al municipi “serem més prudents”. Tot i això, considera que no té cap sentit multar-los ja que els fets “no han causat cap problema al poble”.

Un acord de 2004

En el ple de 29 d'octubre de 2004 els onze regidors de Sant Joan van aprovar un acord en el qual la corporació es manifestava “contrària a I'exhibició d'animals salvatges deis circs o altres activitats que es vulguin realitzar al nostre municipi”. El text també donava suport a la nova Llei de protecció dels animals i a la iniciativa de l'Ajuntament de Barcelona de prohibir la presència d'animals als circs.

Des de l'oposició, el regidor republicà Sergi Albrich, ha lamentat que s'hagi fet cas omís a un acord pres al màxim organ d'un ajuntament. En aquest sentit ha afirmat que demanarà explicacions dels fets ja que considera que el “consistori n'era coneixedor”.