Comforsa supera l'ERO nou mesos abans i preveu ampliar la plantilla el 2011

Antoni Soy diu que l'empresa té una “recuperació lenta però solida” i qualifica de “gratuïtes” les crítiques de Casadesús que havia titllat la direcció d'incompetent i irresponsable

Redacció
08 de novembre del 2010
Antoni Soy a Comforsa
Antoni Soy a Comforsa | Arnau Urgell
Antoni Soy flanquejat per Joan Escuté i Mar Isla a Comforsa Foto: Arnau Urgell

Comforsa va pel bon camí. Si més no així ho considera el secretari general d'Indústria, Antoni Soy, que aquest dilluns ha visitat els tres centres productius de la metal·lúrgia de Ripoll i Campdevànol. Soy ha explicat que l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) temporal ha finalitzat nou mesos abans del previst i que ja han tornat els 189 afectats. A més, es preveu ampliar progressivament la plantilla i acabar l'any vinent amb uns 400 treballadors, 42 més que els actuals.

Soy considera que l'empresa viu un procés de recuperació “molt lenta però sòlida”. En aquest sentit ha celebrat que l'any es pugui tancar amb una facturació de 55 milions d'euros, cinc més que els previstos en el pla estratègic. Per l'any vinent les prediccions també augmenten allò estipulat al pla (de 65 a 72-73 milions d'euros). El secretari general d'Indústria ha destacat que l'empresa tancarà l'any amb “pèrdues molt petites” i espera que a partir de l'any vinent tornin els guanys.

Crítiques a Eudald Casadesús i l'antiga direcció

Antoni Soy, acompanyat de Mar Isla i Joan Escuté -consellera delegat i director de Comforsa-, ha destacat que l'actual direcció ha racionalitzat la política de compres, està aconseguint nous mercats i nous clients i estudia entrar a nous sectors. En aquest sentit considera que desenvolupen una tasca “professional, objectiva i qualificada” i l'ha contraposat a l'anterior equip encapçalat per Josep Julià. “Era un model personalista, poc professionalitzat, arbitrari i amb vicis” ha afirmat Soy.

El secretari general d'Indústria ha titllat de “gratuïtes” les crítiques del diputat de CiU Eudald Casadesús en les qual qualificava el nou equip directiu de “poc competent, irresponsable i de tenir mètodes poc propis del segle XXI”. “Totes les dades demostren que la companyia va molt millor i desmenteixen les paraules del senyor Casadesús” ha afirmat Soy que ha afegit que les paraules del diputat s'han d'entendre “per l'estreta relació que manté amb l'antiga direcció”.