El Crist de Francesc Fajula ja presideix la Sagrada Família

Benet XVI consagra una basílica amb una forta empremta santjoanina

Redacció
07 de novembre del 2010
El Crist de Francesc Fajula presideix l'altar de la Sagrada Família.
El Crist de Francesc Fajula presideix l'altar de la Sagrada Família. | EFE
El Crist de Francesc Fajula presideix l'altar de la Sagrada Família. Foto: EFE

El papa Benet XVI ha consagrat aquest migdia la Sagrada Família amb una cerimònia que ha reunit unes 40.000 persones entre l'interior i l'exterior del temple però molta menys de l'esperada al llarg del recorregut del pontífex.

El temple expiatori, que des d'avui és basílica, té una forta empremta santjoanina. Especialment pel Crist obra de l'escultor Francesc Fajula que penja del baldaquí i presideix l'altar major. Una escultura imponent que s'afegeix a les imatges al presbiteri que Fajula havia realitzat ja fa uns anys. A més, l'escultor va encarregar a un fuster del municipi uns bancs dissenyats per Gaudí.

Finalment, una de les claus que han simbolitzat l'obertura del temple per part del Papa era d'un armari de la sagristia del Monestir de Sant Joan que data del 1649. La clau no tornarà al Ripollès ja que es quedarà al Museu de la Sagrada Família.

Una cinquantena de ripollesos a la Sagrada Família

Una cinquantena de fidels de les parròquies del Ripollès s'han desplaçat aquest matí amb autocar a la cerimónia de consagració de la Sagrada Família. “No hem volgut fer més autocars ja que a Barcelona la demanda ha desbordat la capacitat per acollir més public” va explicar fa uns dies el rector de Sant Joan David Compte.

Benet XVI amb la clau santjoanina Foto: TV3

  Crònica de l'acte de consagració de la Sagrada Família  

La visita del Papa, en imatges