El 2011 finalitzaran les obres del Centre de la Natura de Planoles

La tercera fase suposarà una inversió de vora 267.000 euros

Redacció
06 de novembre del 2010
Jordi Martinoy i Eva Salméron al Centre de Natura de Planoles.
Jordi Martinoy i Eva Salméron al Centre de Natura de Planoles. | Delegació del Govern
Jordi Martinoy i Eva Salméron al Centre de Natura de Planoles. Foto: Delegació del Govern

El delegat del Govern, Jordi Martinoy, acompanyat per l’alcaldessa de Planoles, Eva Salmerón, van visitar aquest divendres les obres del Centre d’Interpretació del Bosc i la Natura. Aquest any s’ha enllestit la segona fase de les obres, que ha tingut un cost de 216.300 euros, dels quals la Generalitat n’ha aportat 194.670 a través del Programa únic d’obres i serveis (PUOSC) del Departament de Governació. L’any 2011 està previst que s’executi la tercera i darrera fase de les obres de construcció del centre, que tindrà un cost de 266.799 euros, 150.119 finançats a través del PUOSC i 65.000 més aportats pel Departament de Política Territorial i Obres Públiques a través del programa de dinamització territorial de les comarques de muntanya.
 
L'equipament acollirà l'oferta lúdica i d’activitats de la vall caracteritzada per les temàtiques de la fauna (el trencalòs, el llop), la flora i el medi ambient i i la recerca científica en aquests àmbits.
 
Posteriorment el delegat del Govern va ser a Pardines, acompanyat per l'alcalde Esteve Perpinyà, va visitar l’execució de les obres de trasllat de l’estació transformadora de subministrament d’energia elèctrica al nucli urbà, que van iniciar-se la setmana passada i que està previst que finalitzin abans d’acabar l’any. Aquesta actuació, que també ha rebut un ajut del PUOSC, 102.155 euros, tenen un cost total de 204.404 euros. Aquestes obres permetran eliminar la línia de mitja tensió aèria que hi ha a tocar del nucli i soterrar-la, milloraran la seguretat i contribuiran en l’embelliment del paisatge de Pardines.