Sant Joan de les Abadesses obre la porta al Papa

Benet XVI rebrà una clau d'un armari de la sagristia del Monestir de Sant Joan de les Abadesses com a símbol de l'entrega de la Sagrada Família a l'Església

Arnau Urgell
07 de novembre del 2010
Sant Joan, protagonista a la consogració de la Sagrada Família.
Sant Joan, protagonista a la consogració de la Sagrada Família. | Vikicommons
Sant Joan, protagonista a la consogració de la Sagrada Família. Foto: Vikicommons

Sant Joan de les Abadesses tindrà un paper molt important en la cerimònia de consagració de la Sagrada Família de Barcelona. I és que la clau d'un armari de la sagristia del monestir servirà per simbolitzar l'entrega del temple expiatori a l'Església.

Abans de l'entrada de Benet XVI a la Sagrada Família, l'arquitecte li farà entrega de dues claus. Una, de moderna, és la que realment servirà per obrir la porta de la façana de la Glòria (la del carrer Mallorca). La de Sant Joan, que data de 1649, tindrà una funció simbòlica. “Volien una clau antiga i bonica” explica el rector de Sant Joan, mossèn David Compte.

La clau ja no tornarà a Sant Joan. “Es quedarà al Museu de la Sagrada Família pel seu valor històric” explica Compte. “Considerem que aquest fet honora el nostre monestir” afegeix.

Més contribucions santjoanines

La clau no serà l'única contribució santjoanina. Tal i com va avançar aquest mitjà a finals de setembre l'escultor Francesc Fajula ha realitzat un Crist que anirà al davant del baldaquí. Una obra que s'afegeix a les imatges al presbiteri que havia realitzat ja fa uns anys.

El mateix escultor ha encarregat a un fuster del municipi uns bancs dissenyats per Gaudí. “Eren molt complexos de fer però d'una gran comoditat” explica el rector de Sant Joan i vicari general del Bisbat de Vic.

Aquest diumenge les parròquies de la comarca han omplert un autobús que sortirà a un quart de set del matí de Sant Joan i que passarà per Ripoll. “No hem volgut fer més autocars ja que a Barcelona la demanda ha desbordat la capacitat per acollir més public” explica Compte.