Sant Joan recorda el naixement de la pàtria

Dissabte el Palmàs acull una conferència sobre la figura d'Otger Cataló

Redacció
03 de novembre del 2010
El proper dissabte 6 de novembre, a les set de la tarda, l’auditori Jaume Nunó del Palmàs acollirà la conferència “La llegenda d’Otger Cataló i els 9 Barons de la Fama”. Una manera de conèixer una de les llegendes sobre el naixement de la pàtria catalana i en la qual el Ripollès va ser-ne el bressol.

La conferència gira entorn de la reconquesta de Catalunya als sarraïns, de la muntanya de Montgrony i, el seu alliberament després d’anys sota el domini musulmà. S’exposaran fets històrics, sentits al·legòrics i símbols hermètics que relacionaran també la llegenda d’Otger Cataló amb la del Comte Arnau.

La xerrada anirà a càrrec de Jordi Salat i Orteu (1949), llicenciat en Filosofia i Lletres a la Universitat de Barcelona i autor del llibre Les quatre columnes catalanes. Com a conferenciant ha participat en xerrades sobre poesia, mitologia, llegendes i història. Ha estat guardonat amb el premi Carles M. Espinalt en els Jocs Florals del Castell de Montesquiu l’any 2004 i col·labora habitualment amb el Cercle Català i escriu en diferents revistes.

En acabar hi haurà l’audició de tres peces musicals. En primer lloc, la Marxa fúnebre d’Otger Cataló de Felip Pedrell, interpretada per la musicòloga Carme Rusiñol. A continuació, interpretació del cantautor Jordi Yuste de Cantarem la vida de Raimon i, finalment, l’estrena en primícia d'El Renaixement d’Otger Cataló al piano, per Carme Rusiñol.