La pluja desllueix però no frena els romans de Sant Pau

Els manaies de Campdevànol, una de les principals atraccions de la 17a Caminada per la Via Romana

Redacció
31 d'octubre del 2010
Els manaies de Campdevànol han desfilat pel centre de Sant Pau.
Els manaies de Campdevànol han desfilat pel centre de Sant Pau. | Xevi Mas
Els manaies de Campdevànol han desfilat pel centre de Sant Pau. Foto: Xevi Mas

La pluja que ha afectat el Ripollès aquest diumenge al matí ha deslluït però no ha impedit la dissetena edició de la popular passejada per la Via Romana de Sant Pau de Segúries. Centenars de persones s'han concentrat ben d'hora al pavelló per gaudir d'un bon esmorzar abans de prendre la marxa quan la intensitat de la pluja havia disminutït. Una de les atraccions d'enguany ha estat la presència dels manaies de Campdevànol.

La posada en valor de la Via Romana

La història de la via romana del Capsacosta és curiosa. Unes prospeccions petrolíferes a la zona van ser el detonant per tal que els veïns i el consistori de Sant Pau demanessin recuperar unes restes arqueològiques que es deterioraven amb el temps. Tal i com explica Joan Solà, alcalde de Sant Pau de Segúries, va ser amb l'obertura dels túnels de Collabós que es va poder destinar una partida a la recuperació de la via.

Senderistes de Sant Pau i Sant Joan de les Abadesses van començar l'any 1993 el què ha esdevingut una de les festes populars més importants del municipi. Aquesta colla d'amics van iniciar una passejada vestits de romans que enguany arriba a la dissetena edició plenament consolidada.

Galeries de fotos

Caminada a la Via Romana 2010 (Xevi Mas)

Caminada a la Via Romana 2009 (Xevi Mas)

Caminada a la Via Romana 2008 (Adrià Costa)
 



La comitiva romana ha tirat endavant malgrat la pluja. Foto: Xevi Mas