Pont de castanyades

La tradició continua ben viva arreu de la comarca

Redacció
29 d'octubre del 2010
Castanyada
Castanyada | Laia Deler
Les castanyes, protagonistes del pont. Foto: Laia Deler

El Ripollès complirà al llarg del pont de tres dies amb la tradició de les castanyes. A banda de les castanyades d'àmbit familiar diversos municipis han organitzat festes per celebrar el Tots Sants plegats.

Dissabte serà el torn de Campdevànol i Ribes de Freser amb les castanyes del Cau dels Vàndals i dels Gegants de Ribes. Aquella mateixa tarda també hi haurà la tradicional castanyada de l'agrupació de voluntaris de Protecció Civil de Ripoll.

El diumenge, vigília de Tots Sants, n'han organitzat a Queralbs, a Ripoll i a Vallfogona. En el cas de Ripoll l'activitat corre a càrrec de l'Agrupació Sardanista. A banda de les castanyes, hi haurà audició amb la cobla Ciutat de Girona i ball amb Crème de la crème. També es presentarà per primera vegada el CD "L'encís de Ripollès" que dedica una sardana a cada un dels 19 municipis de la comarca. A la capital del Ripollès també se'n farà una al barri de l'Estació. Finalment, a Vallfogona, les castanyes aniran a ritme de disco amb una festa jove que començarà a quarts d'onze al local polivalent.

Gombrèn tancarà el programa de castanyades populars el dilluns 1 de novembre a la tarda a la plaça del Roser. Abans però s'anirà al cementiri a pregar pels difunts del poble.

Agenda completa del pont de Tots Sants




Galeria de fotos

Castanyades Campdevànol i Ribes de Freser 2009 (Albert Calzada i Laia Deler)

Inauguració local de Diables de Ripoll i castanyada 2009 (Xevi Mas)

Castanyada al barri de l'Estació de Ripoll 2008 (AV Barri de l'Estació)