Santi Vila considera necessari el canvi per «remuntar» en economia i educació

“Jo només crec que hem de treballar molt” afirma en referència a les enquestes

Arnau Urgell
28 d'octubre del 2010
Santi Vila, entre Joan Grané i Montse Jiménez.
Santi Vila, entre Joan Grané i Montse Jiménez. | Arnau Urgell
Santi Vila, entre Joan Grané i Montse Jiménez. Foto: Arnau Urgell

El candidat de CiU per Girona, Santi Vila, segueix la línia del partit de no donar el partit per guanyat abans de jugar-lo. “Jo només em crec que hem de treballar molt i fer-ho amb humilitat” en referència a les enquestes que li donen fins a deu diputats a la demarcació.

Per Vila el canvi és necessari per recuperar un país que està “exhaust”. “La clau es remuntar en economia i educació i si continuem explicant-ho estic segur que Artur Mas serà el nou president” va explicar a la prèvia de l'acte que va fer aquest dimecres a Ripoll. Tot i admetre que encara “no tenen res” va indicar que la percepció és que cada vegada hi ha més gent que vol un canvi.

El candidat de CiU considera que la recepta per sortir de la crisi al Ripollès passa per tres mesures: superar el dèficit d'infraestructures, potenciar l'activitat turística i ajudar a la transformació del teixit industrial. A més, considera que cal superar els dèficits en equipaments educatius.

Vila protagonitza un antimíting

CiU va iniciar la recta final de la precampanya amb un denominat “diàleg amb ciutadans”. En un format de tertúlia i sense faristols -res a veure amb els mítings convencionals- Vila va conversar amb l'empresari Josep Maria Farrés, el doctor Joan Grané, la professora Montse Jiménez i l'arquitecte Pere Orri que van explicar què esperaven del nou govern -fos o no de CiU-.

Farrés, de l'empresa ripollesa CBG, va assenyalar la necessitat que l'empresa sigui més eficient -controlant la seva despesa- i en evitar que més petites i mitjanes empreses hagin de tancar per manca de finançament. Joan Grané, director de l'Hospital de Campdevànol, va ser el més dur en criticar l'actual govern: “des de fa set anys no veig coherència per enlloc, volem un executiu que no ens enganyi i sigui realista”. A més, va criticar la progressiva eliminació d'un model sanitari català basat en hospitals tant públics com concertats. També va fer una defensa del model concertat Montse Jiménez, directora de l'Escola Vedruna. Considera que el nou govern ha de “prioritzar l'educació” i que s'ha d'acabar amb el “greuge de recursos” que pateixen les escoles concertades.