Els bombers troben sa i estalvi un home que havien buscat tota la nit al terme de Sant Pau

També acaba sense conseqüències la recerca de dos excursionistes a Queralbs

Redacció
24 d'octubre del 2010
Els Bombers de la Generalitat han buscat al llarg de tota la nit un home que s'havia perdut a la zona compresa entre els termes de Sant Pau de Segúries i la Vall de Bianya (la Garrotxa). A les vuit i vint del vespre es va iniciar la recerca d'aquesta persona, un veí de la Vall de Bianya d'uns 60 anys, amb la presència de fins a vuit dotacions terrestres.

Al llarg de la nit els bombers han pogut mantenir cert contacte amb la persona perduda gràcies al telèfon mòbil. Tanmateix no l'han aconseguit localitzar i a primera hora del matí s'ha activat un helicòpter. Quan mancaven deu minuts per les nou del matí la persona perduda ha pogut arribar pel seu propi peu al Càmping de la Vall de Bianya des d'on s'ha avisat als serveis d'emergència que malgrat passar la nit a la intempèrie es trobava amb perfectes condicions de salut.

Un altre rescat sense conseqüències

El de Sant Pau no ha estat l'únic rescat sense conseqüències del cap de setmana. Dissabte a les sis de la tarda una parella d'excursionistes va avisar que s'havia perdut a la zona del pic del Gegant, al terme de Setcases. Es van activar tres dotacions terrestres i un helicòpter per trobar-los mentre telefònicament se'ls intentava orientar. Això va permetre que a les vuit del vespre arribessin sans i estalvis pel propi peu al refugi de Coma de Vaca, al terme de Queralbs.