CiU de Ripoll demana explicacions a Carreteres sobre la variant est

Recorden que les al·legacions a l'estudi informatiu s'havien de respondre el setembre

Redacció
22 d'octubre del 2010
CiU i els ambientalistes proposen que la variant aprofiti part de l'actual traçat de la C-17
CiU i els ambientalistes proposen que la variant aprofiti part de l'actual traçat de la C-17 | Arnau Urgell
CiU demana explicacions sobre l'estat de tramitació de la variant est. Foto: Arnau Urgell

El grup municipal de Convergència i Unió de Ripoll s'ha adreçat al director general de Carreteres, Jordi Follia, per demanar explicacions sobre l'estat de tramitació de la variant est. En aquest sentit recorden que Follia es va comprometre a donar aquest mateix setembre una resposta a les al·legacions a l'estudi informatiu quan va presentar el projecte el passat mes de maig.

En aquest sentit CiU vol saber si Carreteres estima la proposta alternativa a les presentades en l'estudi informatiu. Tant els convergents com un grup de cinc entitats ambientalistes van proposar un traçat més urbà i amb una longitud menor. De fet, si la variant de Política Territorial començava a can Villaura l'alternativa partiria des de la zona dels supermercats -per sota l'actual traçat de la C-17- i d'allà aniria cap a la colònia d'Agafallops per creuar la via del tren.

En la carta adreçada per CiU recorden que el desdoblament de la C-17 s'acosta cada vegada més a Ripoll -les obres acabaran el juny de 2011- mentre amb la variant el més calent és a l'aigüera. A més, reclamen un nou giratori a la zona dels supermercats per l'elevada sinistralitat d'un tram amb moltes activitats econòmiques a l'entorn de la carretera.