Presenten la guia d'El Camí a Ripoll

"Dels volcans a la terra dels mites” és la segona guia d'El Camí dels Països Catalans

Redacció
20 d'octubre del 2010
El Camí ja està senyalitzat al Ripollès i a la Garrotxa
El Camí ja està senyalitzat al Ripollès i a la Garrotxa | PAS
El Camí ja està senyalitzat al Ripollès i a la Garrotxa Foto: PAS

La sala Abat Senjust de Ripoll acollirà el proper dijous 21 d’octubre a dos quarts de vuit del vespre la presentació de la guia Dels volcans a la terra dels mites , dedicada al tram d'El Camí entre la Garrotxa i el Ripollès, concretament entre Mieres i Gombrèn. El llibre és fruit de la participació de gent, entitats, institucions i establiments d'aquestes dues comarques protagonistes d’aquest tram del Camí, ruta de senderisme cultural que enllaça tots els Països Catalans. El contingut, especialment la part dedicada al Ripollès, posa accent en els mites fundacionals de la nació catalana.

A banda de les intervencions dels protagonistes d'El Camí al Ripollès: gent, entitats, institucions i establiments, i dels dels responsables de l’associació Pas- Amics del Camí, impulsora del projecte, la música del grup de música tradicional Randellaires amenitzarà la sessió així com la lectura de poemes a càrrec de l’escriptora Gemma Arimany.

Dels volcans a la terra dels mites” és la segona guia, en ordre d’aparició, del projecte d'El Camí dels Països Catalans, iniciat fa set anys. La primera guia és la del tram del Montseny, que enllaça Sant Celoni amb Vic. Els dos trams d'El Camí estan senyalitzats i per tant són practicables.

D’aquí a unes setmanes sortirà la tercera guia, corresponent a la Marina Alta, al País Valencià, un altre dels trams que ja està senyalitzat, procés que sempre és simultani a l’aparició de la guia. També al llarg de 2011 apareixeran les guies de Ribaçorça (Benavarri)-Pallars Jussà-Noguera, Ports-Maestrat, el de Raiguer-Tramuntana-Palma i el de Capcir-Andorra-Alt Urgell.