El Govern autoritza l'absorció de Caixa Girona per la Caixa

L’operació és la tercera que ratifica l'executiu

Diaridelacrisi.cat
19 d'octubre del 2010
576_1276852221caixagirona
576_1276852221caixagirona
El Govern autoritza l'absorció de Caixa Girona. Foto: Arnau Urgell

El Govern ha aprovat avui autoritzar la fusió per absorció de la Caixa d’Estalvis de Girona per part de la Caixa d’Estalvis i Pensions de Barcelona, d’acord amb les competències que li atribueix la Llei de caixes d’estalvis. L’autorització del Govern és posterior a l’acord de fusió per absorció adoptat per les assemblees generals de les dues entitats, celebrades el passat 16 de setembre del 2010. El procés, a més, compta amb l’informe previ favorable del Banc d’Espanya i de la Comissió Nacional de la Competència.
 
L’operació, liderada per les pròpies entitats de crèdit, és la tercera que ratifica el Govern, després de les fusions de les caixes de Catalunya, Tarragona i Manresa en la nova Caixa d’estalvis de Catalunya, Tarragona i Manresa (Catalunyacaixa); i de les caixes de Manlleu, Sabadell i Terrassa en la Caixa d’Estalvis Unió de Caixes de Manlleu, Sabadell i Terrassa (UNNIM). Aquests tres processos de reestructuració, sumats a les incorporacions de les caixes Laietana i Penedès a dos sistemes integrals de protecció (SIP) que estan enllestint els últims tràmits administratius previs a la seva culminació, configuren el nou mapa de les caixes d'estalvi catalanes.

L'absorció de l'entitat gironina culminarà al novembre amb la signatura davant notari i la inscripció al registre. Un cop formalitzada la fusió, tots els membres dels òrgans de govern cessaran el seu càrrec i els treballadors s'integraran en la plantilla de la Caixa. Fins al 2011 no es tancarà cap oficina. Cal recordar que al Ripollès les dues xarxes són absolutament paral·leles (set en sis municipis). En aquest sentit tant la Caixa com Caixa Girona tenen entitats a Camprodon, Campdevànol, Ribes de Freser, Ripoll (2), Sant Joan de les Abadesses i Sant Pau de Segúries.