Puigcercós es reivindica a Ripoll com «l'únic candidat de comarques»

Reuneix més de 150 persones en un sopar-tertúlia en el qual assenyala dues prioritats conjuntes: sortir de la crisi i decidir el futur nacional

Arnau Urgell
16 d'octubre del 2010
Joan Puigcercós amb les candidates d'ERC del Ripollès, Teresa Jordà i Carme Freixa.
Joan Puigcercós amb les candidates d'ERC del Ripollès, Teresa Jordà i Carme Freixa. | Arnau Urgell
Joan Puigcercós amb les candidates d'ERC del Ripollès, Teresa Jordà i Carme Freixa. Foto: Arnau Urgell

A 42 dies per les eleccions Joan Puigcercós va donar el tret d'inici a la campanya d'Esquerra al Ripollès amb un sopar-tertúlia on va reunir més de 150 “militants, simpatitzants i curiosos”. Oficialment és encara temps de precampanya però aquesta fase prèvia ja va arrencar pels republicans un any ençà amb la proclamació del presidenciable al santuari de Núria .

El polític ripollès es va reivindicar com “l'únic candidat de comarques”, un fet que el permet conèixer millor la realitat socioeconòmica del país. “Sempre dic que ser de Ripoll marca caràcter i ho demostrarem al llarg d'aquestes setmanes” va explicar un candidat que es va mostrar convençut  de la “remuntada”. Van precedir a Puigcercós les candidates del Ripollès, les alcaldesses Teresa Jordà i Carme Freixa, que van assenyalar que ERC havia esdevingut clau en les transformacions que el Govern havia realitzat a la comarca els darrers 7 anys.

Davant de la militància Puigcercós no va fer cap esment a les males perspectives dels sondejos. Això sí, es va erigir com el vot útil tant per evitar que el PP esdevingui decisiu com respecte aquelles formacions que proclamen que “el gener serem independents” -en referència implícita a Solidaritat i Reagrupament-. “Ser decisius vol dir que quan Mas vegi impossible el concert i Montilla no pugui rescatar l'Estatut vindran cap a nosaltres” va afirmar. “Aleshores, serà quan demanarem l'opinió a la gent” va afirmar en referència a la condició de convocar un referèndum sobre la independència per pactar amb qualsevol partit.

En aquest sentit Puigcercós va establir dues prioritats que considera que van de bracet: sortir de la crisi i que Catalunya pugui decidir. “El model d'economia que agrada a Espanya i posa d'acord a PSOE i PP és el que no ens convé” va afirmar el candidat republicà tot assenyalant els bancs que no donen crèdits, les grans superfícies que anorreen el petit comerç o les companyies telefòniques i d'energia amb tarifes desproporcionades i servei deficient.

Tot i que el panorama per ERC no és el millor possible, Puigcercós va semblar emular als Manel repetint en més d'una ocasió que “ens en sortirem”. Parlava de la independència -no del partit- però abans la candidata pel Ripollès, Teresa Jordà, ja havia parafrasejat el grup barceloní (i indirectament a Pulp) dient que els republicans són la “gent normal” (i valenta com resa el lema de precampanya).

Puigcercós va reunir més de 150 persones a Ripoll. Foto: Arnau Urgell