Camprodon reconeix els seus fills més il·lustres

En un acte multitudinari al Casal Camprodoní nomena, entre altres, el cantautor Joan Manuel Serrat i el cardenal Sistach com a fills adoptius

Redacció
11 d'octubre del 2010
Foto de família de parts dels guardonats.
Foto de família de parts dels guardonats. | Arnau Urgell
Foto de família de parts dels guardonats. Foto: Arnau Urgell

“Avui pot ser un gran dia” cantava fa temps Joan Manuel Serrat. I el dissabte 9 d'octubre ho va ser pel noi del Poble Sec que, de manera solemne, va ser distingit com a fill de Camprodon tal i com deia en la cançó “ A quién corresponda ”. El municipi també va “afillar” el cardenal i arquebisbe de Barcelona, Lluís Maria Sistachs així com els difunts Doctor Robert i Alfonso Alzamora. També va reconèixer tres dels seus fills més il·lustres: el compositor Isaac Albéniz, el pedagog Alexandre Galí i el botànic Josep Cuatrecasas. Finalment, també va posar en valor la tasca de tres entitats: l'Associació Amics de Sant Antoni, la Societat Casal Camprodoní i l'Ski Club Camprodon.


L'acte de dissabte arribava després que el consistori aprovés per unanimitat el juny de 2009 els nomenaments de fills predilectes, fill adoptiu i les medalla de bronze de la vila distinció ciutadana en aplicació de Reglament de municipal d'honor, distincions i protocol.

La voluntat de representar que els homenatges eren del conjunt del poble es va mostrar amb la presència de l'alcalde i els portaveus dels tres grups municipals a l'escenari per entregar els reconeixements.
 

Joan Manuel Serrat es va mostrar emocionat amb el reconeixement. Foto: Arnau Urgell

Molta emoció a l'escenari

Els moments més emocionants i esperats van ser la concessió del títol de fill adoptiu a Lluís Martínez Sistachs i Joan Manuel Serrat. El cardenal va recordar la seva estada a la vila durant la Guerra Civil així com el fet que sempre l'ha dut al cor ja que té decorada la creu pectoral amb un còdol del Ter. “Sempre m'he sentit fill de Camprodon” va reblar.

Per la seva banda, el cantautor barceloní va rememorar les seves estades a la finca el Sitjar. Per Serrat el reconeixement és “una carícia molt entranyable” i va admetre que després d'esdevenir fill adoptiu “mai podria marxar” de la vila.

L'acte, que va omplir el Casal Camprodoní, va ser el primer de la història que es va retransmetre en directe a través del canal de cable de Camprodon gràcies a la realització de Valldecamprodontv.com. De fet, la televisió per Internet de la vall va ser l'encarrega de produir els vídeos que van precedir l'entrega de tots els premis amb la intervenció de familiars, amics i especialistes en la trajectòria dels guardonats.

Lluís Martinez Sistach ja és fill adoptiu de Camprodon. Foto: Arnau Urgell