Ripoll mitiga el tancament de l'Escola Taller amb la Nova Casa d'Oficis

Oferirà vint places durant un any en mòduls de serveis socials i rehabilitació

Redacció
08 d'octubre del 2010
Els alumnes de l'Escola Taller a la inauguració dels rentadors de can Pòlit.
Els alumnes de l'Escola Taller a la inauguració dels rentadors de can Pòlit. | Consorci Alba Ter
Alumnes de la darrera promoció de l''Escola Taller. Foto: Consorci Alba Ter

La denominada Nova Casa d'Oficis substituirà parcialment l'antiga Escola Taller de Ripoll. El 14 d'octubre és la data límit que té l'Ajuntament per contractar els vint joves de 16 a 24 anys que podran cursar dos mòduls de serveis socials i rehabilitació d'edificis.

La nova oferta formativa arriba quatre mesos de la darrera promoció de l'Escola Taller que va tancar portes després de 22 anys. L'alcaldessa Teresa Jordà admet que la situació no és la mateixa. “Abans la formació era de dos anys i ara es redueix a un” explica.

Deu alumnes podran cursar un mòdul de serveis socials orientat a l'atenció de la gent gran i als treballadors familars mentre que deu més faran el de rehabilitació d'edificis. Jordà considera que són dos àmbits importants al municipi i amb futur.

De moment, no s'ha pogut substituir l'oferta que suposava l'antiga escola d'oficis -per joves amb el graduat d'ESO- ni el taller d'ocupació -per majors de 25 anys-. La nova oferta suposarà, segons Jordà, que es pugui recuperar part de l'equip directiu i de monitors. Cal recordar que el juny passat va caldre acomiadar tres persones i tres més van passar de jornada completa a mitja jornada.