La Guàrdia Civil celebrarà el Pilar al Monestir de Ripoll

La patrona de la Benemèrita és el 12 d'octubre, el mateix dia que la Festa Nacional d'Espanya

Arnau Urgell
06 d'octubre del 2010
Monestir de Ripoll
Monestir de Ripoll | Vikicommons
La Guàrdia Civil celebrarà la seva patrona al Monestir de Ripoll. Foto: Vikicommons

La Guàrdia Civil celebrarà l'onomàstica de la seva patrona, la Verge del Pilar, amb una missa al Monestir de Ripoll. L'ofici es realitzarà en una de les capelles laterals tal i com ha explicat a ElRipollès.info el nou rector ripollès, mossèn Melitó Tubau.

Habitualment la celebració es realitzava a la parròquia de Sant Josep Obrer -tot i que l'any passat es va deixar de fer- enguany però les obres d'aquest temple han suposat que es traslladi al monestir. “És una missa que demanen ells i que es dedica a la Verge del Pilar” ha explicat mossèn Tubau. La celebració serà el 12 d'octubre -coincidint amb la Festa Nacional d'Espanya- a partir de les 11. Posteriorment, hi haurà un refrigeri a la caserna del cos armat.

El nou rector es pren la celebració amb bon humor. “No ho he fet mai i suposo que ho hauré d'oficiar bilingüe” explica. El capellà admet que els agents li han demanat que sigui en castellà però ell té la intenció de fer la part central en català i canviar de llengua en alguna lectura o pregària. En tot cas té bastant clar “que no seran massa gent” i per això l'ofici es farà en una capella lateral. “Suposo que aniran de gala” precisa.

Més enllà de la missa dedicada a la patrona de la Guàrdia Civil -no hi ha constància que hagin demanat canviar la senyera del Monestir per una espanyola- es manté l'ofici convencional a les vuit del vespre.