Camprodon ret homenatge als seus fills més celebres

Redacció
08 d'octubre del 2010
Camprodon ha organitzat per aquest dissabte un homenatge als fills predilectes i adoptius del municipi. Un esdeveniment que congregarà al Casal Camprodoní personatges com el cantautor Joan Manuel Serrat, l'arquebisbe de Barcelona Lluís Martínez Sistach i els familiars d'Isaac Albéniz entre altres.

L'acte arriba després que el consistori aprovés el juny de 2009 els nomenaments de fills predilectes, fill adoptiu i les medalla de bronze de la vila distinció ciutadana en aplicació de Reglament de municipal d'honor, distincions i protocol.

Els personatges nomenats fills predilectes van ser el compositor Isaac Albéniz -l'any en què se celebrava el centenari de la seva mort-, el botànic Josep Cuatrecases i el pedagog Alexandre Galí. Per altra banda es van considerar fills adoptius Serrat, Sistach i Alfonso Alazmora Albéniz, nét del compositor camprodoní i membre de la Fundació Isaac Albéniz. Lamentablement entre el nomenament i l'acte públic Alzamora ha mort i seran els seus familiars els que recolliran la distinció. També va ser nomenat fill adoptiu amb caràcter pòstum el doctor Robert Yarzábal.

La medalla de bronze de la vila la rebran tres entitats: l'Associació Amics de Sant Antoni, la Societat Casal Camprodoní i l'Ski Club Camprodon.

L'acte, que començarà a les sis de la tarda, serà el primer de la història que es retransmeti en directe a través del canal de cable de Camprodon gràcies a la realització de Valldecamprodontv.com.