Ribes de Freser inaugura la llar d'infants tot recordant Joan Triadú

Redacció
05 d'octubre del 2010
Marc Prat i Joaquim Nadal a l'interior de la nova llar d'infants.
Marc Prat i Joaquim Nadal a l'interior de la nova llar d'infants. | Arnau Urgell
Marc Prat i Joaquim Nadal a l'interior de la nova llar d'infants. Foto: Arnau Urgell

Ribes de Freser va inaugurar el dissabte passat la nova llar d'infants que havia entrat en servei a inicis de setembre. L'equipament, que ha costat uns 678.000 euros, té una capacitat màxima de 51 alumnes i dóna servei al conjunt de la vall.

Tant l'alcalde Marc Prat com el conseller de Política Territorial Joaquim Nadal -que era al municipi per signar el conveni de la Llei de barris- van aprofitar l'acte per recordar al pedagog i poeta Joan Triadú -tot just el dia que s'havien celebrat els seus funerals-. Nadal va afirmar que, a banda del seu paper fonamental en la literatura i en la defensa de la llengua catalana, va ser “una gran figura que va creia en la força de l'educació”. En aquest sentit Prat va assenyalar que no hi havia millor homenatge que inaugurar un centre educatiu.

El batlle ribetà considera la llar d'infants com un dels dos pilars de la seva obra de govern -l'altre és precisament la Llei de barris-. “És una mostra que a la vila s'hi pot viure i establir un projecte de família” va afirmar en l'acte inaugural. Més enllà va anar el conseller Nadal -que va disculpar la presència d'Ernest Maragall- tot recordant que “un poble que cuida els seus infants es farà gran moralment”.

Joaquim Nadal i Marc Prat inaugurant la llar d'infants. Foto: Arnau Urgell