«En 4 anys farem la inversió que hauríem fet en 15»

Campdevànol i Ribes de Freser oficialitzen la Llei de barris, que transformarà el centre i el barri del Pavelló respectivament

Redacció
04 d'octubre del 2010
Marc Prat i Quim Nadal a l'acte de signatura del conveni de la Llei de barris de Ribes.
Marc Prat i Quim Nadal a l'acte de signatura del conveni de la Llei de barris de Ribes. | Arnau Urgell
Marc Prat i Joaquim Nadal a l'acte de signatura del conveni de la Llei de barris de Ribes. Foto: Arnau Urgell

Els projectes de la Llei de barris a Campdevànol i Ribes de Freser ja caminen. Aquest dissabte el conseller de Política Territorial, Joaquim Nadal, va signar els convenis amb els respectius consistoris que suposaran una inversió global de 5,1 milions d'euros dels quals 3,8 seran subvencionats.


La Llei de barris suposarà una inversió de 5,1 milions a Campdevànol i Ribes, 3,8 dels quals subvencionats



“En quatre anys farem la inversió que hauríem fet en 15” va afirmar l'alcalde de Ribes, Marc Prat. Un fet que de ben segur comparteix Núria López, alcaldessa de Campdevànol. Mentre en el primer cas el projecte se centrarà al barri del Pavelló, en el segon l'actuació integral serà al centre del municipi.

“Annexionar el barri al municipi”
La Llei de barris a Ribes suposarà invertir 2,2 milions al barri del Pavelló dels quals la Generalitat n'aportarà 1,6. Es tracta d'una part del municipi formada per set blocs de pisos construïts als anys 60 en una cota molt alta respecte el centre del municipi, un fet que tradicionalment ha provocat un cert aïllament.

En aquest sentit una de les principals actuacions és la construcció d'un ascensor que millori la connexió entre el centre i el barri. “Volem que s'anexioni al municipi, que no quedi fora de la trama urbana principal” explica Marc Prat. També s'urbanitzaran els carrers Fonderia, Girona i el passeig Taga, es milloraran les façanes dels set blocs i s'hi instal·laran ascensors. A més, es millorarà -un projecte que s'executarà el 2011- els passejos de la Margarideta i Santa Caterina.

Rehabilitació integral del centre de Campdevànol

La Llei de barris suposarà una inversió de 2,9 milions al nucli original de Campdevànol. En els propers quatre anys el projecte suposarà entre altres la construcció de l’Espai Jove a la plaça de la Dansa (793.150 euros), la reurbanització del carrer Major (529.771 euros) i la millora dels carrers Balmes, Gala i de la plaça Valldemossa (517.135 euros). “És guanyar temps al temps” va afirmar el conseller Nadal.

- Nota de premsa del DPTOP

Signatura de la Llei de barris a Campdevànol Foto: DPTOP