«Hem fet de Ribes capital de les TIC al Ripollès»

Televall celebra el desè aniversari amb un programa atapeït d'actes

Redacció
26 de setembre del 2010
Acte central del desè aniversari de la Fundació Televall.
Acte central del desè aniversari de la Fundació Televall. | Arnau Urgell
Acte central del desè aniversari de la Fundació Televall. Foto: Arnau Urgell

La Fundació Televall ha aconseguit que Ribes hagi estat els darrers deu anys la capital de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) del Ripollès. Així ho van destacar en l'acte central del desè aniversari de la institució tant “l'ideòleg” de Televall, Francesc Solà, com el director general d'Administració Local, Carles Bassaganya.

Televall ha celebrat durant tres dies els deu primers anys de vida amb activitats tant diverses com una lan party , una observació astronòmica i una botifarrada popular. Tanmateix, el punt àlgid de la celebració va ser l'acte institucional que va analitzar “l'abans i el després” per Ribes que ha suposat l'aparició de la fundació. Francesc Solà va recordar com una dècada enrere, juntament amb l'alcalde Pere Vigo, van apostar per una “idea innovadora i agosarada” per afrontar la situació de despoblament que semblava crònica.

L'alcalde i president de la Televall, Marc Prat, considera la trajectòria “absolutament satisfactòria” i que ha permès que la Vall de Ribes tingui un índex de penetració de les TIC molt major que territoris similars. “Estem treballant per assolir la sostenibilitat econòmica d'un projecte que cada vegada depèn menys de les administracions” va explicar Prat. Per la seva banda Albert Pujol, director de Televall, es marca com a objectiu pels propers anys socialitzar les TIC en col·lectius com les persones grans i els discapacitats.

La importància de Televall per Ribes i pel conjunt de la comarca la va resumir Carles Bassaganya: “Si Ribes no se l'hagués creat fa deu anys, el Ripollès se l'hauria d'haver inventat”. Solà també va destacar que la institució no s'ha quedat només al municipi sinó que ha passat a donar servei als ciutadans i administracions del Ripollès primer, i d'altres comarques després.

Observació astronòmica a la plaça del Mercat. Foto: Arnau Urgell

Lan party al Teatre Municipal de Ribes. Foto: Arnau Urgell