Llanars renova amb «atreviment» la plaça de l'Om

La plaça central del municipi passa a ser de vianants i amb un paviment de colors negre i groc

Redacció
26 de setembre del 2010
Carles Bassaganya i Esteve Costa al centre de la renovada plaça de l'Om.
Carles Bassaganya i Esteve Costa al centre de la renovada plaça de l'Om. | Arnau Urgell
Carles Bassaganya i Esteve Costa al centre de la renovada plaça de l'Om. Foto: Arnau Urgell

“No volíem una plaça convencional”. L'alcalde de Llanars, Esteve Costa, es referia amb aquestes paraules al disseny “atrevit” i innovador de la renovada plaça de l'Om. El divendres passat es va inaugurar oficialment aquest espai central del poble amb la presència del director general d'Administració Local, Carles Bassaganya.

La “nova” plaça destaca pel seu paviment en forma de cercles concèntrics de colors negre i groc -una forma per simbolitzar la unió i la sardana-. “No esperem que agradi a tothom. Hem fet un canvi atrevit per tal de tenir una plaça que sigui al mateix temps innovadora i funcional” explicava Costa. La reurbanització de l'espai ha suposat treure els cotxes de l'espai. Per mitigar la pèrdua de les 18 places d'aparcament que hi havien s'ha habilitat un pàrquing amb 35 places en una zona propera.

El projecte ha tingut un pressupost de 177.000 euros dels quals vora 160.000 els ha aportat Governació a través del Pla únic d'obres i serveis de Catalunya (PUOSC). Carles Bassaganya en va destacar una “triple virtut”: la centralitat de l'espai, el fet de treure els cotxes de la plaça i la seva “qualitat urbana” tant pels llanarencs com a element d'atracció turística.

Després de la benedicció civil -amb els parlaments inaugurals de Costa i Bassaganya- va ser el torn de l'eclesiàstica a càrrec del centenari mossèn Lluís Suriñach que va desitjar llarga vida a la “nova” plaça.

La plaça té un paviment amb cercles concèntrics negres i grocs. Foto: Arnau Urgell

Benedicció eclesiàstica de la plaça Foto: Arnau Urgell