El president Montilla destaca el paper formatiu de la FES per tal de sortir de la crisi

Descobreix l'estàtua d'Eduard Soler i inaugura el curs acadèmic de l'Escola del Treball del Ripollès

per Redacció , 23 de setembre de 2010 a les 18:43 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 23 de setembre de 2010 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
José Montilla visitant una de les aules de l'Escola del Treball Foto: Arnau Urgell

El president de la Generalitat, José Montilla, ha destacat en una visita a Ripoll el paper educatiu i formatiu de la Fundació Eduard Soler com a elements claus per tal de sortir de la crisi. Al centre ripollès ha descobert l'estàtua que recorda la figura d'Eduard Soler -traspassat fa deu anys- i ha inaugurat el curs acadèmic 2010-2011. A més, no ha desaprofitat l'ocasió per visitar un parell d'aules on s'impartia el curs per accedir als cicles formatius de grau superior.

José Montilla, juntament amb el president de la FES Ramon Vilardell, han tallat les branques de llorer que tapaven l'estàtua del fundador de la institució realitzada per l'escultor santjoaní Francesc Fajula. “Està assegut però amb actitud dinàmica, a punt de posar-se a caminar” ha explicat l'escultor. “Té un llibre que vol obrir de cara als espectadors, això simbolitza el seu interès per a la formació” ha afegit.

El president, abans d'inaugurar el curs, ha passejat per un parell de classes de l'Escola del Treball. Un dels alumnes ha pres -espontàniament- la paraula per demanar-li quines accions emprendria el Govern per aturar la davallada industrial al Ripollès. Montilla -després d'un moment de vacil·lació- ha respost que calia mantenir la vocació industrial de la comarca i del país i ha posat com a exemple els plans per dur a Catalunya l'automobilística xinesa Chery.

En l'acte d'inauguració del curs acadèmic el cap de l'executiu ha assenyalat la combinació “d'èxit empresarial i compromís social” d'Eduard Soler com a element per “tirar endavant”. En aquest sentit ha destacat que educació i formació són elements per tal de ser més competitius. Montilla ha completat el cercle virtuós recordant que la competitivitat permet crear llocs de feina, i en conseqüència, mantenir l'estat social.

Per la seva banda, Ramon Vilardell i la directora de formació de la FES Anna Mates, han reivindicat la tasca de dotze anys de l'Escola del Treball. “Volem continuar sent un centre innovador comptant amb la col·laboració de les empreses i el sistema educatiu” ha afirmat Vilardell.

El president Montilla ha descobert l'estàtua dedicada a Eduard Soler. Foto: Arnau Urgell

 

Participació