Interior demana màxima prudència als boletaires després dels 3 morts de l'agost

Joan Boada va fer aquesta crida a la presentació de la segona fase del parc de bombers de Camprodon

Redacció
06 de setembre del 2010
Venedors de bolets a peu de carretera
Venedors de bolets a peu de carretera | Adrià Costa
Interior reclama prudència als boletaires per evitar més desgràcies. Foto: Adrià Costa

El Departament d'Interior va fer aquest diumenge, una vegada més, una crida a la màxima prudència als boletaires que s'endinsin als boscos catalans. La petició, a càrrec del secretari general de la conselleria, Joan Boada, arriba després que en només nou dies d'agost morissin fins a tres boletaires al Ripollès.

Portar telèfons mòbils -es pot trucar el 112 encara que no hi hagi cobertura-, fixar-se en punts de referència per orientar-se, dur menjar i roba d'abric i lluent són les principals recomanacions per evitar que una jornada de caça de bolets acabi en tragèdia. Les pluges d'aquest any fan preveure una bona campanya de bolets i, per això, Interior situa la prevenció com la millor eina per evitar accidents. Unes recomanacions que des de finals de juliol l'agrupació de Ripoll de Protecció Civil ja repartia en previsió d'un agost de bolets .

En només nou dies van morir tres boletaires a la Vall de Camprodon. El darrer va ser Rafael Ruiz Quiñones, un veí de Mataró de 58 anys. Van trobar el seu cos el 27 d'agost, 24 hores després de buscar-lo a la zona de Tregurà, al terme de Vilallonga. Els altres dos van ser el veí de Santa Pau Joan Buxeda Reixach, de 74 anys, i el de Sant Pau de Segúries, Francesc Geli Fiol, de 69 anys, ambdós van morir d'un atac de cor mentre caçaven bolets a Espinavell i a Llanars.

Per aquest motiu, i aprofitant una visita a la comarca, el secretari general d'Interior Joan Boada ha demanat als boletaires que actuïn amb la màxima prudència quan vagin a caçar bolets. La prevenció és, segons Boada, la millor manera d'evitar accidents al bosc.

Boada ha fet aquestes declaracions durant la visita a les obres de construcció de la segona fase del futur parc de bombers de Camprodon, situat al polígon de les Rocasses, a l'entrada sud de la vila. La primera fase, que va costar poc més de 420.000 euros, va acabar un ja llunyà agost 2008. Aquest setembre, se'n licitarà la segona i definitiva que costarà 583.000 euros.

- Consells pels boletaires de Protecció Civil de Ripoll