Geli diu que l'Hospital de Campdevànol ha actuat com a revulsiu contra la crisi

La consellera va presidir l'acte inaugural del 90è aniversari de la institució sanitària

Redacció
06 de setembre del 2010
Marina Geli va recordar la importància de l'Hospital de Campdevànol per l'economia ripollesa
Marina Geli va recordar la importància de l'Hospital de Campdevànol per l'economia ripollesa | ACN
Marina Geli va recordar la importància de l'Hospital de Campdevànol per l'economia ripollesa Foto: ACN

La consellera de Salut, Marina Geli, va assegurar dissabte passat que l'Hospital de Campdevànol s'ha convertit en una de les principals indústries de la comarca del Ripollès. Segons la consellera, en temps de crisi han demostrat que la sanitat és imprescindible i que ha servit per donar seguretat en l'ocupació.
Geli va explicar que l'Hospital de Campdevànol dóna feina directa a unes 230 persones i, a més, també contribueix a millorar altres sectors econòmics de la comarca com, per exemple, el turisme. La consellera va fer aquestes declaracions durant la inauguració d'una exposició que commemora el norantè aniversari del centre sanitari.

Per la consellera és “una gran notícia” poder celebrar el norantè aniversari de l'hospital de referència a la comarca que, al llarg de la seva història, ha arribat a “oferir serveis que mai s'haurien pensat”.

Per això, l'aposta de futur és triangular més Campdevànol amb els altres centres sanitaris de referència propers -el Trueta de Girona i l'Hospital General de Vic- perquè els habitants cada vegada s'hagin de desplaçar menys per anar al metge. “Fa uns anys era impensable que alguns malalts de càncer poguessin ser atesos des de Campdevànol i ara és una realitat”, va destacar Geli. Ara, l'objectiu és augmentar els consultoris i, sobretot, posar èmfasi en l'atenció a la gent gran en una comarca molt envellida.

Els actes de commemoració del norantè aniversari de l'hospital van començar el dissabte amb la inauguració d'una exposició a la sala del Molí que reuneix material històric, fotografies i un recull de noms de les persones que hi han treballat. També han editat un llibre que repassa la història de l'hospital i un segell commemoratiu de l'aniversari.

Jornada atapeïda de visites al Ripollès

Després de la inauguració dels actes del 90è aniversari de l'Hospital de Campdevànol Geli es va desplaçar a Ripoll on va inaugurar, a la seu del ConsellComarcal, l'Agència de Protecció de la Salut del Ripollès. A la capital també va fer una breu passejada per la Teràlia, la Fira de Teràpies Naturals i Energètiques.

Abans de dinar, la consellera serà a Sant Joan on al costat de l'alcalde Ramon Roqué va presentar el projecte del futur centre de salut del municipi que es construirà en un solar a l'encreuament dels carrers Ramon d'Urg i Joan Maragall. Un equipament que suposarà una inversió d'1,4 milions i que substituirà l'actual que ha quedat petit.

La jornada va continuar a la tarda a Sant Pau de Segúries amb la participació a la inauguració del parc dedicat a Xavier Bulbena i la presentació del seu llibre Endreçar l'ànimaa la sala Cooperativa de Camprodon.

L'exposició del Molí mostra com funcionava antigament l'Hospital de Campdevànol Foto: ACN