Campdevànol instal•larà dos semàfors més a la N-260

La mesura forma part d’un paquet d’actuacions per millorar la seguretat del trànsit i dels veïns | També es crearà un nou carril d’incorporació i un pas de vianants

Redacció osona.com
01 de setembre del 2010
N-260, al seu pas per Campdevànol
N-260, al seu pas per Campdevànol | Ajuntament de Campdevànol

Tal i com es va anunciar desprès de la reunió de l’alcaldessa de Campdevànol, Núria López, amb el cap de la Unitat de Carreteres de l'Estat a Girona, Jorge Verdú, celebrada el mes d’abril, durant aquest estiu s’estan executant les obres de millora previstes en la N-260 al seu pas per Campdevànol. En concret les millores consisteixen en la col•locació de dos semàfors, la creació d’un nou carril d’incorporació i d’un pas de vianants.

El pas de vianants regulat per semàfors es situa davant de l’Hotel La Sèquia Molinar i permet travessar la carretera des de la vorera existent, al nou pas voladís per vianants actualment en construcció. Amb aquesta infraestructura, s’enllaça un punt d’encreuament de persones regulat per semàfors, amb el pont de la carretera de Gombrèn, on continua la vorera. Val a dir, que aquests semàfors únicament regulen el trànsit de vianants i no la velocitat dels vehicles.

El semàfor que s’està col•locant a l’entrada del municipi venint de Ripoll en direcció Ribes, servirà per a controlar la velocitat dels vehicles que accedeixen a la travessia de la població, tot i que l’Ajuntament no descarta la col•locació d’un radar per evitar els excessos de velocitat que es produeixen en aquest punt.

Finalment, el nou carril d’incorporació implica l’eixamplament de la carretera en aquest punt i permetrà que els vehicles que surten de Campdevànol des del pont de la carretera  de Gombrèn en direcció Ribes de Fresser, es puguin incorporar a la circulació en dos temps, el primer fins aquest nou carril d’incorporació i el segon fins el carril de circulació.

Aquestes actuacions de millora han estat sol•licitades des de l’Ajuntament des de l’aprovació del Pla de Seguretat Viaria al juliol de 2008, ara bé, la seva necessitat malauradament va esdevenir evident després del lamentable accident mortal que va tenir lloc el 18 de febrer 2010, en que una veïna de la població va perdre la vida.

Des del consistori s’espera que aquestes noves mesures redueixin el risc existent en la zona de forma efectiva i que la trama urbana de la N-260 es pugui anar millorant en benefici de la seguretat dels veïns de Campdevànol.