Avui, a AltPirineu.info: bona acollida dels primers bolets a Llívia

Mercat Artesà amb Bolets

Redacció
30 d'agost del 2010
Mercat Artesà amb Bolets
Mercat Artesà amb Bolets | Eixmedia.
Mercat Artesà amb Bolets Foto: Eixmedia.

A la vila de Llívia (La Cerdanya) es van vendre aquest dissabte, dia 28, alguns dels primers bolets de la temporada entre els quals hi havia sobretot rovellons i camagrocs. El Mercat Artesà amb Bolets va tenir una molt bona acceptació per part dels vilatans i turistes que hi havia a Llívia.

L’empresa berguedana Monbolet va ser l’encarregada de portar bolets al Mercat Artesà de Llívia. Si bé de rossinyols no se’n van poder trobar, sí que hi havia una bona quantitat de rovellons i de camagrocs a més d’alguns ceps. La parada va posar a la venda fins a 45 quilos de bolets dels quals se’n van vendre 35, aproximadament: uns 25 quilos de rovellons, 8 quilos de camagrocs i 2 de ceps. Cal dir que per les dates en què ens trobem, encara molt a l’inici de la temporada, els bolets no resultaven barats i que el rovelló, per exemple, costava fins a 35 euros el quilo.

Els bolets que es van vendre a Llívia s’havien collit a l’Alt Urgell i a l’Alt Berguedà, i van despertar l’interès de tots els visitants, que es van acostar a la parada a comprar o a mirar. A banda dels bolets frescos, Monbolet també va portar-hi tòfona negra i diferents preparats amb bolets, com ja és habitual d’aquesta empresa en la seva presència a fires.

L’èxit d’aquesta activitat del Mercat Artesà amb Bolets, en què les altres parades artesanes també van rebre una bona afluència de visitants, fa pensar l’organització en recuperar la Fira Mercat del Bolet de Llívia, que es va celebrar fa un parell d’anys i que es podria repetir properament en una data encara per concretar.