Joaquim Nadal anuncia un nou tren semidirecte entre Barcelona i Puigcerdà

Sortirà de la capital de la Cerdanya a les 06:20 hores, amb un retorn a la tarda. Farà el trajecte en 40 minuts menys i només pararà a Vic i Ripoll.

El Ripollès.info
27 d'agost del 2010
Un tren aturat a l'estació de Campdevànol
Un tren aturat a l'estació de Campdevànol | Adrià Costa
Un tren, al seu pas per Campdevànol. Foto: Adrià Costa

El conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal,ha anunciat aquest divendres que el final de les obres al'intercanviador de la Sagrera de Barcelona, que clouran el 6 desetembre, permetran habilitar un nou tren semidirecte a la línia deBarcelona a Puigcerdà. El tren, que sortirà a les 6 i 20 minuts delmatí, permetrà fer el recorregut des de la capital de la Cerdanya endues hores i mitja, 40 minuts menys que el que es tarda actualment.També se n'introduirà un de tornada que rebaixarà el viatge en 30minuts. Ho ha dit a COMRàdio.

Nadal ha explicat, concretament, que “com que ja s'han acabat les obres[de l'intercanviador de la Sagrera] es pot modificar la velocitat delstrens” i això permetrà “introduir un tren semidirecte amb un recorregutde Puigcerdà a Barcelona a les 6:20 del matí de no més de dues hores imitja, per tant reduint gairebé quaranta minuts el temps de recorregutanterior i amb un retorn a les 6 o les 7 de la tarda també amb un tempsde recorregut retallat de trenta minuts respecte el que trigava abans apujar a Puigcerdà el tren des de Barcelona”.

- Notícies relacionades

--------------------------
NOTA DE PREMSA
Rodalies de Catalunya implanta un nou servei semidirecte entre Barcelona i Puigcerdà a partir del proper 6 de setembre

•    Es redueix el temps de viatge fins a 43 minuts, entre Barcelona iPuigcerdà i també s’escurça entre Barcelona  i Vic i Ripoll

•    S’incrementarà l’oferta de places al voltant del 15% a les líniesR2 sud i R4 amb la incorporació de trens de doble composició

•    S’incorporaran 4 nous trens d’aquí a final d’any fins arribar als68 trens Civia, el que significarà que el 34% del material serà nou

•    Aquest setembre s’iniciarà un nou pla de millora de seguretat i control de frau

La recuperació el proper 6 de setembre del recorregut habitual delstrens de les línies R3, R4 i R7, afectades per les obres de la novaestació de La Sagrera-Meridiana, permetrà que Rodalies de Catalunya posien marxa un nou paquet de millores en el seu servei tant pel què fa altemps de viatge, com a l’oferta de places i nous trens, entre d’altres. 

Nou semidirecte Barcelona-Puigcerdà

En aquest sentit, una de les mesures mes destacades és la implantaciód’un nou servei per sentit semidirecte els dies laborables entreBarcelona i Puigcerdà, a partir del  mateix dilluns 6 de setembre. Laposada en servei d’aquest nou tren permetrà reduir el temps de viatgeentre aquestes poblacions en 43 minuts en sentit Puigcerdà i 31 ensentit Barcelona, amb un temps de recorregut inferior a 2 hores 30minuts.

Els nous serveis circularan de dilluns a divendres amb sortida dePuigcerdà a les 06.20 i arribada a Plaça de Catalunya a les 08.49 hores,mentre que en sentit contrari sortirà de Plaça Catalunya a les 18.32 iarribarà a Puigcerdà a les 20.56 hores. En el seu recorregut tindranparada a Ripoll i Vic, que reduiran fins 27 i  20 minuts respectivamentel seu millor temps de viatge amb Barcelona.

Aquest nou servei facilita el desplaçaments que es realitzen per durtasques a Barcelona arribant abans de les 09.00 hores al centre de laciutat i tornant amb aquest nou servei a última hora de la tarda.   

Les millores a la infraestructura que s’han dut a terme en aquesta líniahan permès establir també una nova programació amb reduccions de tempsde viatge en els serveis habituals que enllacen Barcelona amb Vic,Ripoll i Puigcerdà. Així la nova programació de la R3 també milloraràels temps de viatge en els serveis que comuniquen Barcelona amb Vic (54serveis), amb un estalvi mitjà de 6 minuts, i Barcelona amb Ripoll (30serveis) amb una reducció mitjana del temps de viatge de 11 minuts.

Millores a les estacions

A aquestes millores en l’oferta de trens i serveis, s’han d’afegir novesactuacions d’adequació d’estacions a càrrec de Rodalies com s’ha fet aMolins de Rei i Sitges durant el passat mes de juliol. Aquests treballses centren en la millora d’edificis de viatgers, façanes, vestíbuls aixícom mobiliaris i senyalització. Fins a final d’any, es realitzaranaltres millores a les estacions de Cerdanyola del Vallès, Sant AndreuArenal, Vilassar de Mar i Santa Perpètua de la Mogoda.

Aquestes actuacions estan contemplades al Pla d’Acció 2010-2012 is’afegeixen a les obres de millora, renovació i modernització que Adifestà realitzant a diferents estacions de Rodalies de Catalunya.
 
Pla de millora de seguretat i control de frau


En el marc de les actuacions previstes en el Pla d’Acció 2010 -2012, apartir del 15 de setembre es desenvoluparan diferents iniciatives perlluitar contra el frau als serveis de Rodalies de Catalunya. Entred’altres destaquen:

•    Els viatgers sense títol de transport vàlid hauran d’abonar unapercepció mínima de 50 euros. Aquesta mesura equipara Rodalies deCatalunya a la resta d’operadors de la Regió Metropolitana de Barcelona.Fins ara la percepció mínima als serveis de Rodalia operats per Renfeés de 9,3 euros.

•    Increment de personal de seguretat en estacions i a l’interior delstrens per evitar tant el frau com les actituds incíviques.S’incorporaran 32 agents de seguretat, el que significarà un incrementdel 20% respecte un dia laborable i un 30% en caps de setmana i festius.

•    Accions periòdiques i programades de control de frau a estacions i trens.

•    Aquestes actuacions es complementaran amb anuncis per megafonia i instal•lació de cartells a les estacions afectades

Millores en el servei


Les millores que es posen ara en marxa s’afegeixen a les que des deprincipis d’any, el Govern de la Generalitat de Catalunya i Renfe handut a terme tant en l’oferta de trens com en la informació i atenció alciutadà. 

Així, entre les millores en el servei destaquen la nova freqüènciadiària per sentit Barcelona – Aeroport, l’increment d’una freqüència perhora i sentit al tram Martorell-Vilafranca els dissabtes, diumenges ifestius, la implantació de trens amb servei als viatgers de circulacionsque eren abans de caràcter tècnic. Pel què fa a la informació alciutadà cal recordar la instal•lació de megafonia automatitzada iteleindicadors, el nou telèfon 902 41 00 41, la nova webrodalies.gencat.cat i el nou centre de gestió de Rodalies, entred’altres.

27 d’agost de 2010