La proximitat de la Diada augmenta les poblacions «excloses» de la constitució

Ripoll i Pardines s’han apuntat a la iniciativa. La Comissió del Centenari de l’Estelada fa una crida perquè l’11 de Setembre torni a ser “històric”.

El Ripollès.info
25 d'agost del 2010
Més d’una seixantena de poblacions catalanes es declaren "moralment fora de la constitució espanyola" o es posicionen en defensa del dret d’autodeterminació del poble català. D’aquestes, 12 són de la comarca d’Osona.

La Comissió del Centenari de l’Estelada, que durant el 2008 animà als Ajuntaments catalans que posessin l’estelada als consistoris, els emplaça de nou perquè facin mocions per la Llibertat.
 
- Llistat de poblacions catalanes que a dia d’avui se senten "moralment fora de la constitució espanyola" i les que estan per iniciar els tràmits oportuns per obrir el procés que ha de portar Catalunya a la independència:

6 capitals de comarca:
Banyoles (capital del Pla de l’Estany)
Ripoll (capital del Ripollès)
Solsona (capital del Solsonès)
Mollerussa (capital pla d´Urgell)
Vic (Osona)
Vilafranca (Alt Penedès)

I 56 poblacions catalanes més:
el Pla de Santa Maria (Alt Camp)
Castelló d´Empúries, Lladó, Port de la Selva i Vilamaniscle (Alt Empordà)
Sant Quintí de Mediona, Subirats (Alt Penedès),
Capellades (Anoia)
Avinyó, Calders, Sallent i Santpedor (Bages)
L´Arboç, Sant Jaume dels Domenys (Baix Penedès)
Palafrugell (Baix Empordà)
Molins de Rei i Begues (Baix Llobregat)
Albagés, Albi i Tarrés (Garrigues),
Llambilles, Sant Gregori i Vilablareix (Gironès)
Amer, Anglès i Vidreres (La Selva)
Arenys de Munt i Argentona (Maresme)
Alpens, Olost, Calldetenes, Muntanyola, El Brull, LLuçà , Manlleu,Montesquiu, Prats de Lluçanès, Sant Pere de Torelló, Sant Quirze deBesora, Torelló, Roda de Ter, Taradell, Viladrau (Osona)
Camós, Cornellà de Terri, Crespià, Esponellà, Palol de Reverdit, Porqueres, Sant Miquel de Campmajor, Serinyà, Vilademuls (Pla de l´Estany)
Pardines (Ripollès)
la Garriga, Lliçà de Munt, Tagamanent, Sant Pere de Vilamajor i Sant Antoni de Vilamajor(Vallès Oriental)
Vacarisses i Castellar del Vallès (al Vallès Occidental)

Des de la Comissió del Centenari de l’estelada es va fent ressò arreu tant de la proposta de text que va recollir decidim.cat com la que ERC o la CUP fa arribar als seus grups municipals, fent que ajuntaments catalans és declarin "moralment fora de la constitució espanyola" o que advoquin “per iniciar els tràmits oportuns per obrir el procés que ens ha de portar a la independència”, tornant a emplaçar a fer de la Diada d'enguany un nou clam per la llibertat com va ser en la història diada de l’estelada de 2008, quant 140 ajuntaments catalans hissaren als seus consistoris la bandera independentista.

“Animem a tots els ajuntaments catalans a que proclamin solemnement aquesta declaració abans de la Diada i que s'estenguin com una taca d'oli, talment com fou la marea d'estelades hissades l'Onze de setembre de 2008. Ara toca fer passos ferms endavant per tal que se senti ben alt com ja hi ha una majoria a Catalunya que exigeix plena llibertat”, diuen des de la Comissió.

“Esperem que el nombre de consistoris vagi augmentant, i que amb la col•laboració de tots els grups municipals d’arreu del territori arribem a un nombre històric de poblacions sensibles a la llibertat del nostre poble”.

- Anar al web de la Comissió de l’Estelada