La Generalitat atorga gairebé un milió d’euros per dinamitzar el Ripollès

En el marc dels ajuts a les comarques de muntanya.

El Ripollès.info
20 d'agost del 2010
El Departament de Política Territorial i Obres Públiques (DPTOP) atorgarà un total de 5 MEUR en ajuts per a accions de dinamització territorial en les comarques de muntanya, adreçades principalment als ajuntaments i els consells comarcals amb l’objectiu compartit de millorar la qualitat de vida de la població i impulsar el desenvolupament econòmic d’aquestes àrees.

Amb aquest fi, s’han pogut acollir a les subvencions un total de 127 actuacions diverses, com ara el condicionament d’equipaments lligats a l’economia productiva, de suport al sector turístic o de caràcter social; la millora integral de nuclis; l’ordenació i valoració del paisatge i medi natural, i la consolidació d’infraestructures d’electrificació.

Pel que fa al Ripollès, s’atorgaran un total de 557.000 euros, distribuïts en 11 actuacions.

Millores en la xarxa de camins i estacions d'esquí
 
Igualment, el DPTOP atorgarà 3,1 MEUR als consells comarcals de les comarques de muntanya perquè puguin executar 38 actuacions a la seva xarxa veïnal i rural de camins, com la millora d’accessos a nuclis, habitatges disseminats i explotacions agràries; l’accés a punts d’interès turístic o paisatgístic; l’adequació de senders i el manteniment d’urgència d’aquests camins. En aquest cas, el Ripollès rebrà 398.000 euros.

A més, la Generalitat ha atorgat ajuts per a la renovació dels canons de neu artificial i els remuntadors de les estacions de muntanya, i per a la millora dels accessos per carretera a les estacions d’esquí. En aquest apartat, Vall Ter 2000 rebrà 175.000 euros i la Vall de Núria, 22.000.

- Més informació, des del web de la Generalitat