El Bus del Reciclatge fa parada a Ripoll

Una iniciativa del Departament de Medi Ambient per sensibilitzar sobre la recollida de residus

Laura Busquets/ACN
13 d'agost del 2010
El Bus del Reciclatge ha parat a Ripoll.
El Bus del Reciclatge ha parat a Ripoll. | ACN
El Bus del Reciclatge ha parat a Ripoll. Foto: ACN

L'Autobús del Reciclatge s'ha aturat aquest divendres al passeig de Sant Joan de Ripoll i ha obert les seves portes, sobretot als més petits. L'activitat, promoguda des del Departament de Medi Ambient, té com a objectiu fomentar la consciència cap al reciclatge i resoldre les diferents preguntes que puguin sorgir a l'entorn d'aquesta matèria.

Tres monitors especialitzats s'encarreguen del seu funcionament i dirigeixen també les activitats. Segons ha explicat Berta Giralt, monitora de la campanya, l'activitat ha consistit en una explicació prèvia per part dels monitors, i després, els infants, equipats amb unes fotografies de diferents materials han hagut d'enganxar-les al contenidor corresponent.

Els monitors han guiat als nens i, conjuntament, han mirat si hi havia errors. Després han pujat a l'autobús i allà s'han trobat amb jocs interactius i un vídeo protagonitzat per una nena, que podria tenir la seva edat, i que els ensenya com fer un bon reciclatge. Berta Giralt ha assenyalat que aquest autobús també té la intenció que "els pares s'hi fixin" i vegin on cal col·locar cada objecte per fer el reciclatge correctament.

La campanya es duu a terme principalment a municipis on hi ha més turisme. Per això aquests dies s'ha passejat per localitats de costa però també de muntanya.